Comunicació

mitjans de comunicació

El comitè d'empresa de TV3 reclama a la CCMA acatar la reprovació de Sanchis

Tots els grups de l'oposició han demanat també la dimissió de la vice-presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach

El comitè d'empresa de TV3 ha reclamat aquest dijous a la CCMA “coherència” per assumir el resultat de la votació del Parlament i deixar pas a una direcció i una gestió “independent del Govern”. Així mateix, ha insistit en la necessitat “urgent” d'un marc legal “estable i desgovernamentalitzat”, una reforma de les Lleis audiovisuals i de la CCMA, que s'ha “ajornat reiteradament”. Per als representants dels treballadors, és urgent “fer via” amb l'objectiu de regular l'ens amb sistemes d'elecció “d'ampli consens i sota criteris professionals”, “sense repartiment de quotes ni de control polític”. El Parlament de Catalunya ha reprovat el nomenament de Vicent Sanchis com a nou director de TV3 i ha demanat la dimissió de l'actual vicepresidenta i presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach.

Així mateix, ha instat el Consell de Govern de la Corporació a “reconsiderar” el nomenament de Sanchis per tal de “considerar altres candidatures” per ocupar la direcció de TV3.

La polèmica del relleu al càrrec ha arribat al ple amb una moció de CSQP, que ha rebut el suport de la majoria dels diputats, deixant JxSí sol en la defensa del nou directiu de la televisió pública catalana i del procediment seguit.

L'oposició en bloc ha criticat el perfil del nou director i, sobretot, el procediment que s'ha seguit per nomenar-lo, i han carregat contra la seva “falta de neutralitat” i l'absència de “consens” per posar-lo al capdavant de la televisió pública.El Parlament de Catalunya ha reprovat Vicent Sanchis com a nou director de Televisió de Catalunya (TVC) en el ple d'avui. Només Junts pel Sí (JxSí) ha defensat el nomenament i tots els grups de l'oposició han demanat també la dimissió de la vice-presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach.

El parlament ha demanat al Consell de Govern de la CCMA que reconsideri el nomenament de Sanchis i que es tornin a valorar altres candidatures per a dirigir TVC.

La moció l'ha defensada Jéssica Albiach, diputada de Catalunya Sí que es Pot. La CUP ha criticat que el govern no expliqués el cessament de l'ex-director Jaume Peral ni el nomenament de Sanchis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia