Comunicació

iCat ja emet per l’FM en proves

iCat es torna a sentir des d’aquest dimarts al matí a l’FM en proves. L’emissora oferirà la programació d’estiu que ja es pot sentir actualment per Internet. No serà, però, fins al 6 de setembre que tornarà definitivament a les ones després de cinc anys d’emetre exclusivament per la xarxa.

iCat mantindrà els principals programes d’aquests anys d’exili digital, potenciarà la música en català i feta a Catalunya i incorporarà nous programes musicals culturals i musicals temàtics. El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha constatat que el retorn d’iCat a les ones s’ha fet en termes “d’austeritat” aprofitant els recursos que ja s’utilitzaven fins ara i fent una aposta per la prescripció. “Volem que els Manel d’aquí 5 anys trobin en iCat l’oportunitat per projectar-se”, ha precisat.

El director de Catalunya Ràdio ha constatat que s’intentarà que iCat tingui sortida per Catalunya Ràdio amb l’objectiu de fer evident que és el “conjunt de la ràdio pública” que fa una aposta per la cultura.

Una finestra per a grups emergents

Per Gordillo, l’emissora que es podrà sentir a partir del setembre s’ha d’adaptar als nous temps i tenir “sentit” pel consum cultural i musical que es fa actualment. “Ha de ser una fórmula diferent, amb molta prescripció”, ha precisat. En aquest sentit, espera que el públic “jove i sensible amb la cultura” trobi en iCat la seva emissora.

En aquest sentit, fa una dècada, Manel picava a la porta d’iCat per donar a conèixer la seva música i l’emissora els va donar una oportunitat. “Volem que els Manel d’aquí 5 anys trobin en iCat la finestra l’oportunitat per projectar-se”, ha especificat, confirmant que busca atraure el talent cultural del país.

El retorn a la freqüència modulada ha estat possible gràcies a una aportació del Departament de Cultura d’un milió d’euros per a les tres properes temporades.

Entre les novetats de la graella a partir del setembre, destaca l’ampliació d’una hora del programa despertador cultural ’Els experts’, amb Albert Miralles i Roger Seró, que s’allargarà fins a les 10 del matí. De la graella entre setmana, la novetat es troba a la franja nocturna de 10 a 12 de la nit, amb programes d’una hora setmanal de temàtica cultural.

El retorn a la FM també inclourà la irrupció d’un nou programa musical per al públic infantil i juvenil els caps de setmana, l’iCatKids.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia