Comunicació

La graella digital de Catalunya Ràdio continua creixent

+CatRàdio incorpora a partir d’aquest dilluns cinc noves propostes programàtiques que se sumen a la graella existent

En els darrers anys, Catalunya Ràdio està sent un autèntic exemple d’innovació radiofònica i tècnica, atès que l’emissora ha traspassat les ones hertzianes per fer-se un lloc a internet. Aquest dilluns torna a arrencar el dial digital +CatRàdio, amb noves temàtiques, noves idees, nous programes i nous continguts. Fins a un total de cinc nous programes s’incorporen a una graella que es consolida.

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha presentat aquest matí, a “El matí de Catalunya Ràdio”, les novetats de +Catràdio. Ha destacat que, malgrat el context polític i econòmic, “la ràdio pública ha d’innovar, arriscar i aportar continguts nous” tant a l’antena com als suports digitals: el web i l’aplicació mòbil.

Gordillo considera +CatRàdio com un “laboratori on es proven nous formats radiofònics que prioritzen les temàtiques d’interès general i és també la plataforma per potenciar el talent intern de l’emissora així com les propostes que sorgeixen dins dels mateixos equips de la ràdio i els nostres col·laboradors”. Hàbits de vida saludable, documental de no ficció, espais vitals, el repte de la maternitat/paternitat, arxiu sonor, emprenedoria, innovació i humor, entre altres temàtiques, conformen l’oferta digital de la segona temporada de +CatRàdio.

Fins a cinc noves propostes s’afegeixen als continguts que els oients tenen a la seva disposició en l’oferta digital. “Sans i estalvis”,un programa presentat per Adam Martín, que tractarà de la necessitat de conjugar una bona alimentació amb l’activitat física.

“Tor, tretze cases i tres morts”, serà la primera radionovel·la de no ficció de Catalunya Ràdio, el periodista Carles Porta torna a la muntanya maleïda després del seu èxit editorial;

“Oxitocina”, amb Montse Barcon i Mireia Izard, explicarà allò que ningú diu a mares i pares abans de serho.

“Perspectiva”, amb Josep Lluís Blázquez, mostrarà les principals tendències i debats en l’arquitectura i l’urbanisme.

;“Dies de ràdio”, amb Santi Carreras, és un calaix que recull documents sonors i gràfics i de vídeos de moments viscuts a l’antena de Catalunya Ràdio, en els seus prop de 35 anys d’història, de consulta per a estudiants i estudiosos i per als oients més fidels de l’emissora.

Dos programes que avui formen part de l’antena tradicional de Catalunya Ràdio han sortit d’aquest entorn d’innovació: “Revolució 4.0”, amb Xantal Llavina, ara a Catalunya Ràdio i amb una comunitat digital molt activa i fidel, i “Entre caixes”, amb Carme Canet i Pep Vila, a iCat, l’emissora musical i cultural del grup de Catalunya Ràdio. Altres exemples de continguts pioners en l’entorn digital són “MeteoMauri”, amb Francesc Mauri, o “L’oficide viure”, amb Gaspar Hernàndez.

Catalunya Ràdio va batre l’octubre de 2017 el rècord històric d’audiència digital, amb 1,3 milions d’usuaris únics a Catalunya i 2,8 milions al conjunt de l’estat aquell mes. Mai fins aleshores una emissora de ràdio a l’estat havia aconseguit superar els 2 milions d’usuaris a internet. Per la seva banda, l’aplicació mòbil ja supera els 220.000 usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia