Comunicació

cinema

‘Joc de trons' no repetirà rodatge a Girona en la seva setena temporada

Les localitzacions gironines no apareixen en les pròximes trames de la popular sèrie de la cadena HBO, que no té previst tornar a gravar a Catalunya

  • L'escena gravada a la plaça de la Catedral, que era Septe de Baelor ARXIU.
  • VÍDEO: Escena de la Catedral de Girona

Per qüestions de guió. La popular sèrie Joc de trons no tornarà a Girona per gravar-hi la setena temporada, segons asseguren fonts properes a la producció. L'Ajuntament de Girona, però, no va voler confirmar ni desmentir el fet que Girona no repeteixi com a localització, ja que no hi ha cap comunicat oficial de la cadena HBO, la qual s'espera al final de temporada per anunciar les noves localitats de rodatge. El secretisme és una de les màximes de Joc de trons.

Els responsables de la sèrie nord-americana han manifestat en diverses entrevistes que es van sentir molt a gust en el rodatge i amb el tracte rebut a Girona. En aquest sentit, la decisió de no tornar ve motivada per la trama de la setena i la vuitena temporada, que, a més, tindran durades més curtes –un total de 13 episodis entre les dues–, tal com va indicar fa poc un dels directors, Jack Bender (Perdidos).

A partir de la setena temporada, la sèrie televisiva s'avança totalment a la saga literària de George. R. Martin; fins ara combinava històries del llibres amb d'altres de noves. Els webs especialitzats indiquen que un equip de l'HBO estaria valorant paisatges de Tenerife.

Girona ha servit per ambientar la ciutat de Braavos –on hi havia el personatge d'Arya Stark–, que no apareix en els nous episodis. Girona ja es va reconèixer en l'estrena, quan Arya apareix cega i pidolant en un carreró del nucli antic de Braavos (en realitat, rodat al carrer Bisbe Josep Cartañà, situat al darrere de la catedral, de la qual es veu part de l'absis). En pantalla s'havia reconegut també la pujada del Rei Martí i la plaça dels Jurats, on té lloc la representació d'una escena de teatre de carrer que mostra la mort del rei Joffrey; és un dels moments amb més significat pels creadors de la sèrie, David Benioff i D.B. Weiss, que cada setmana expliquen les interioritats de l'episodi en un vídeo .

Girona va lluir amb esplendor en el sisè episodi amb un pla en què es veu una multitud de persones al peu de l'escalinata de la catedral, que representa l'entrada del Septe de Baelor. L'escena es va retocar digitalment per multiplicar l'efecte de la gent i esborrar els edificis del bar L'Arc i la Casa Pastors i veure-hi el mar. Així, Girona va ser també Desembarcament del Rei, una localització que la cadena HBO ha rodat a Dubrovnik, a la costa dàlmata. Aquesta escena de la catedral i la similitud dels carrers empedrats i costeruts del Barri Vell amb la ciutat costanera croata feien pensar que Girona podria arrabassar a Dubrovnik “el tro de ferro” que era Desembarcament del Rei.

LA XIFRA

7
episodis
només tindrà la setena temporada, segons un dels directors. En total, 13 episodis entre la setena i vuitena.

LA DATA

25.04.16
es va estrenar
l'actual temporada, gravada en part a Girona, Canet de Mar i Peníscola, entre altres localitzacions.

Un plató de cine

El patrimoni de la ciutat ha atret, històricament, moltes produccions audiovisuals; l'última va ser el setembre passat amb la sèrie més popular: Joc de trons. L'increment de filmacions ha estat notable: 10 dels 22 llargmetratges rodats s'han fet els últims 4 anys . Als carrers de Girona s'hi han rodat coproduccions internacionals com ara El perfum (2005) o El monje (2010)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia