Comunicació

Programació especial avui a Catalunya Música pels trenta anys de l'emissora

Amb la reemissió aquesta nit del concert inaugural fet al Palau de la Música Catalana amb la soprano Victòria dels Àngels

Les emissions de Catalunya Música van començar el 10 de maig del 1987 amb un concert de la soprano Victòria dels Àngels al Palau de la Música. Aquest 2017 l'equip de Catalunya Música celebra el 30è aniversari amb una programació especial durant tot aquest dimecres.

Catalunya Música ha començat la programació a les 7 del matí amb una edició especial del programa despertador de l'emissora, Tots els matins del món. Joan Vives i Ester Pinart comptaran amb la participació de convidats de luxe, el violagambista Jordi Savall i la pianista veneçolana Gabriela Montero, col·laboradors de l'emissora, així com també amb els comentaris dels oients del programa. Faran una mirada al present i futur de Catalunya Música d'una manera desenfadada i distesa, tot plegat amenitzat per la millor música i moltes sorpreses. Amb aquestes quatre hores de programa, es començarà a celebrar el 30è aniversari, que s'allargarà durant tot el dia.

A les 11.00, “Concert de Sant Silvestre”

Olga Cardús ha presentat un concert de celebració per a un dia ben especial.

Cada 31 de desembre, la ciutat de Berlín acomiada l'any amb el tradicional Concert de Sant Silvestre, un dels més populars de la temporada d'una de les formacions més prestigioses del món, l'Orquestra Filharmònica de Berlín. En aquesta ocasió, s'ofereix el concert que es va fer a la Filharmonia de Berlín, el 31 de desembre del 2016, sota la direcció del titular de l'orquestra, el britànic Sir Simon Rattle.

A les 13.00, “30 anys a tempo”

Durant tota la setmana, dues veus fundadores de Catalunya Música, la de Carmina Malagarriga i Carles Lobo, presentaran conjuntament una edició especial del programa Enllaços. L'emissora ha estat testimoni d'un grapat de fets musicals que han compartit aquestes tres dècades. Els fets musicals poques vegades són notícies de primera plana i, per això, es posaran en relleu en aquest espai. Any rere any es farà un repàs de les notícies musicals destacades: més que parlar de Catalunya Música, es parlarà dels que han compartit aquests anys d'història.

A les 14.00, “Nits d'estiu a Peralada”

Ignasi Pinyol ha presentat el disc commemoratiu dels trenta anys del Festival de Peralada i Catalunya Música. Durant trenta anys, Catalunya Música ha recollit, a través de les seves gravacions, el testimoni de les veus més privilegiades del món operístic que han passat pel festival. El disc Nits d'estiu a Peralada realitzat a partir d'enregistraments de Catalunya Música, recull els moments estel·lars dels 30 anys de programació del Festival de Peralada.

A les 16.00, “Un afer francès”

Xavier Chavarria oferirà un altre concert de luxe. El recital de gala titulat Un afer francès, que inaugurava aquesta temporada de l'Orquestra Filharmonia de l'Elba NDR, el 9 de setembre del 2016, a la Laeiszhalle d'Hamburg.

A les 18.00, “Assaig general”Des de l'auditori del Conservatori del Liceu

A manera de festa d'aniversari, la programació continuarà amb una edició especial de l'espai Assaig general, des de l'auditori del Conservatori del Liceu, amb Maria Montes i Albert Torrens. L'interès de Catalunya Música d'acostar als oients la millor producció musical internacional ve dels seus inicis. La incorporació de Catalunya Música a la Unió Europea de Radiodifusió (UER), el març del 2009, ha estat un fet cabdal per la internacionalització de l'emissora. Per això, es parlarà del paper de les ràdios públiques especialitzades en música clàssica a tot Europa i al món amb els màxims responsables de la UER i d'emissores germanes de Catalunya Música. A més, en el programa actuaran en directe el Quartet Casals, l'actor i cantant Bruno Oro, el pianista Carles Marigó, el grup vocal Sound Six, i hi haurà moltes sorpreses més.

A les 20.00, entrevista amb Josep Cuní i concert inaugural amb Victòria dels Àngels

Joan Vives entrevistarà el periodista Josep Cuní, que va ser cap general de programes de Catalunya Ràdio entre els anys 1984 i el 1995 i un dels responsables de la creació de Catalunya Música, l'any 1987. En aquesta conversa, Cuní repassa el procés de gestació de l'emissora i la seva relació amb Victòria dels Àngels.

A continuació, es reviurà el concert inaugural de Catalunya Música, que es va fer el 10 de maig del 1987 al Palau de la Música Catalana, amb l'actuació de la soprano Victòria dels Àngels, acompanyada pel pianista Manuel García Morante. El mateix Joan Vives presentarà el concert, que inclou obres de Franz Schubert, Johannes Brahms, Frédéric Chopin, Felix Mendelssohn, Gabriel Fauré i un recull de cançons tradicionals catalanes arranjades pel mateix Manuel García Morante.

A les 21.00, “Una hora amb Teresa Berganza”

Tancarà la programació especial del 30è aniversari, la conversa Una hora amb Teresa Berganza. Una entrevista que Àlex Robles, cap de Catalunya Música, va fer a la mezzosoprano Teresa Berganza durant el Festival LIFE Victoria, el 7 de novembre del 2016, a l'antic Hospital de Sant Pau, en un acte organitzat per la Fundació Victòria dels Àngels i Catalunya Música, emmarcat en la celebració dels 30 anys de la nostra emissora.

Compromís amb l'audiència, qualitat, servei públic, promoció dels autors i intèrprets del país i suport a les institucions musicals públiques i privades del país. Aquests són els eixos de la celebració dels 30 anys de Catalunya Música, que va néixer el 10 de maig del 1987 amb el projecte d'omplir un buit: poder escoltar un canal de música clàssica i en català, que s'ha convertit en una història d'èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia