Comunicació

ensenyament

concurs

L’escola Betúlia de Badalona guanya la Gran Final Nacional del concurs radiofònic ‘Pica Lletres’

El programa és un projecte educatiu de millora de les aptituds lingüístiques que ha comptat amb la participació de 120 alumnes de 2n d’ESO d’arreu de Catalunya

Ràdio Ciutat de Badalona ha estat una de la vintena d’emissores locals que ha participat en el concurs

L’escola Betúlia de Badalona ha guanyat la quarta Gran Final Nacional del concurs radiofònic ‘Pica Lletres’, emès per una vintena d’emissores locals entre elles Ràdio Ciutat de Badalona. L’equip badaloní, integrat per l’Anna, la Mariona i l’Albert, es va imposar en una emocionant final disputada a Barcelona a l’equip de l’Escola Vedruna de Girona. Els dos equips, que van disputar la final davant d’un públic format per professors, familiars i companys d’aula, van haver de fer front a proves com lletrejar paraules, la detecció de barbarismes, la resolució d’embarbussaments o la identificació de varietats dialectals, entre d’altres. Al final, els alumnes de l’escola Betúlia de Badalona van sumar 3.600 punts, davant dels 2.700 punts aconseguits pel Josep Maria, la Sílvia i la Judit de l’Escola Vedruna de Girona.

‘Pica Lletres’ és un concurs radiofònic, que compta amb una versió televisiva, però també és un projecte educatiu de millora de les aptituds lingüístiques. Durant tot aquest curs escolar s’han gravat 23 programes per on han passat 120 alumnes d’arreu de Catalunya i que han participat des de les seves emissores de ràdio locals. Així, els joves han pogut tenir un primer contacte amb els mitjans de comunicació d’una manera lúdica i educativa. Ràdio Ciutat de Badalona s’ha implicat des del primer dia en aquest concurs radiofònic i des dels estudis de Badalona s’han gravat alguns programes del concurs.

L’edició radiofònica de ‘Pica Lletres’ es va posar en marxa la temporada 2013-2014 arran de l’èxit del programa homònim que s’emet a les televisions locals, entre elles Televisió de Badalona, des de ja fa nou anys. De fet, en el concurs radiofònic hi participen alumnes de 2n d’ESO amb la idea que el seu pas pel programa sigui un trampolí cap a la versió televisiva, on hi participen nois i noies de 3r d’ESO. L’edició d’enguany del ‘Pica Lletres’ televisiu ha mobilitzat 12.000 alumnes. La Gran Final s’emetrà diumenge 9 de juliol, a les 17 hores i es podrà veure per Televisió de Badalona.

‘Pica Lletres’ és un projecte de La Xarxa fet en col·laboració amb ràdios i televisions locals i produït per Produccions Audiovisuals Antàrtida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia