Comunicació

Crònica

L’hivern ja ha arribat (fa dies)

Aficionats a ‘Joc de trons’ i al ‘cosplay’ es van reunir al Museu Marítim vestits com els seus personatges

Si l’hivern ja fa setmanes que ha arribat entre nosaltres –i aquests dies s’ha deixat sentir amb especial intensitat–, personatges com ara Snow, Daenerys Targaryen, Cersei Lannister, Melisandre i el Rei de la Nit es van deixar veure ahir a Barcelona, en un Museu Marítim convertit per un dia en els Set Regnes.

I és que, en el cap de setmana de carnestoltes i a un mes que tanqui les portes l’exposició dedicada a la popular sèrie d’HBO Joc de trons que es pot veure al museu, es va celebrar ahir un Cosplay Day especial en què tots els visitants que es disfressessin d’algun dels personatges de la sèrie tenien l’entrada gratuïta a la mostra.

L’afició al cosplay –paraula derivada de costume (‘disfressa’ en anglès) i play (‘jugar’)– va néixer al Japó dels anys setanta com una manera perquè els fans recreïn l’estètica i la imatge dels seus herois (o antiherois) favorits del còmic, l’anime, el cinema i els videojocs. Entre els cercles freaks nostrats el cosplay ha estat popularitzat gràcies Saló del Còmic i, sobretot, el del Manga, i darrerament, s’ha anat estenent per d’altres esdeveniments vinculats a fenòmens de la cultura popular, com ara el Saló del Cinema i les Sèries. Un d’aquests aficionats al cosplay és el Nil, que ahir es passejava pel Museu Marítim vestit de John Snow. El Nil explica a El Punt Avui: “Joc de trons em va agradar molt des del començament. Els meus amics em deien que m’assemblava molt físicament a Snow, i el personatge m’agradava, així que vaig decidir fer-me el cosplay.” Com el Nil, la Sofia forma part de l’associació BCN Cosplay, encarregada d’organitzar a la ciutat esdeveniments relacionats amb aquest hobby. La Sofia es va llegir la saga de novel·les de George R.R. Martin “fa molts anys”: “Els vaig començar abans que es fes la sèrie. La sèrie encara l’he d’acabar, però m’hi he de posar perquè ja m’he empassat massa filtracions.” Ahir, la Sofia anava disfressada de Melisandre, que, “tot i ser un personatge una mica secundari ja en les novel·les”, li va semblar “que era molt potent”, i va lloar l’espectacularitat de l’exposició: “La recreació d’Invernàlia, amb el fotoreclam, m’encanta i el Museu Martítim és un lloc molt maco per acollir-la.”

Per la seva banda, la Clara és una cosplayer que ja ha visitat diverses edicions del salons del còmic i del manga vestida de diversos personatges de Joc de trons. Ahir, va anar a la mostra caracteritzada com la septa Unella, “una religiosa radical que només apareix en dues temporades, però que és icònica perquè intervé en una de les grans escenes de la sèrie, quan Cersei Lannister és humiliada públicament”. “És molt divertit anar perseguint la gent amb la campana per l’exposició i espantant-la. És de les poques coses divertides que pots fer amb un personatge de Joc de trons.” I l’Amanda –que “ja coneixia de l’existència de l’exposició abans que arribés aquí”– empunyava l’arc de la pèl-roja Ingrid, “una salvatge que viu més enllà del Mur”.

L’exposició Game of Thrones: the Touring Exhibition –que recrea de manera interactiva escenaris, vestits i objectes de Joc de trons– ha prorrogat la seva estada al Museu Marítim fins al dia 11 de març, gràcies a l’èxit de públic; fins ara, l’han visitada 85.900 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia