Comunicació

El Punt Avui TV

L'illa de Robinson

Les divergències davant la llei de la presidència a debat a ’L’illa’

Elvira Duran, Gina Driéguez, Xavier Torrens, Narcís Genís i Manuel Bueno a la taula vermella

  • VÍDEO: Primera part de ’L’illa’ d'aquest dilluns.. EPA TV
  • VÍDEO: Segona part de ’L’illa’ d'aquest dilluns.. EPA TV

Amb el rellotge parlamentari aturat, continuen les negociacions sobre la investidura de Carles Puigdemont. De moment, Junts per Catalunya ja ha registrat en solitari una proposició de reforma de la Llei de Presidència de la Generalitat, cosa que no s’acaba de veure clar des d’ERC. Sergi Sabrià ha remarcat la dificultat d’encaixar totes les peces per tancar un “acord global” amb Junts per Catalunya. Des de la llista del President s’ha reiterat que Puigdemont “ha de manar”. Mentrestant, el Govern espanyol ja ha anunciat que recorrerà les modificacions de la Llei de Presidència que es pugui fer des de l’independentisme. “No es tolerarà de cap manera la presidència simbòlica de Puigdemont”, ha dit el portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo. Des de l’esfera civil, l’ANC ha exigit unitat per investir Puigdemont i demana als polítics que assumeixen els riscos que comporti el lideratge independentista. Ha estat precisament aquest comunicat el que ha portat polèmica durant una emissió de RTVE on destacaven una part del text canviant erròniament “valentes” per “violentes”. Per parlar de tot això Elvira Duran, Gina Driéguez, Xavier Torrens, Narcís Genís i Manuel Bueno han estat a la taula vermella.

A la segona part del programa, Albert Royo, advocat voluntari del centre cívic Ernest Lluch, ha completat la taula vermella per parlar sobre les declaracions de més de 200 afectats de les càrregues de l’1-O al jutjat de Girona. El fiscal, que ningú s’esperava que fos present durant les declaracions, ha preguntat en reiterades ocasions si havien posat resistència a les forces i cossos de seguretat de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia