Comunicació

COMUNICACIÓ

Els premis Carles Rahola de comunicació local anuncien els millors treballs de l’any

La sèrie de reportatges ‘Moments estel·lars de la Costa Brava’ i la sèrie fotogràfica ‘Votarem’, de Lluís Serrat, publicades al diari, entre els finalistes

El Col·legi de Periodistes de Catalunya a les comarques gironines i la Diputació de Girona van fer públic ahir els noms dels finalistes dels IX Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que es lliuraran el dijous 22 de febrer, a les vuit del vespre, en un acte que tindrà lloc a l’Auditori de Girona.

En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, destaca la sèrie de reportatges titulada Moments estel·lars de la Costa Brava, publicada a El Punt Avui, de la qual el jurat remarca que és “un treball de recerca històrica que destaca pel fons documental gràfic i perquè està explicat d’una manera propera i entenedora”. També són finalistes el reportatge La profunda petjada de les dones dins del món jurídic, publicat a Diari de Girona per Elisabet Don, i la crònica publicada al mateix diari Un dia a cures pal·liatives, de Matias Crowder.

En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio (premi Miquel Diumé), el jurat ha elegit Miquel Curanta, Juli Pedrero i Toni Sellas,pel programa Govern i oposició, emès a Ràdio Capital de l’Empordà; Moisés Camós, Anna Noguer, Esteve Codony, Anna Estañol, Glòria Ribugent i David Pastor, per l’especial referèndum 1 d’octubre de Ràdio Banyoles, i Albert Requena i Josep Plazas, pel programa Els altres nous catalans. Històries d’integració i convivència a Girona, emès a Catalunya Ràdio i a Catalunya Informació. En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió, el jurat ha elegit com a finalistes Joan Roura pel documental Eugeni Gurnés, sumari obert, emès per TV Girona, i l’equip del programa ¡Qué animal!, de RTVE, per Islas Medas, dirigit per Judith Fernández i Carme Nicolás. En la categoria de millor informació digital, s’ha elegit com a finalistes Oriol Puig, Ignacio García, Miquel Cornellà, Jordi Carreras i Pau Esparch, per El fenomen dels pisos turístics a Girona, publicat a l’edició digital del Diari de Girona, i Carlos Ribas, Carles Pastor i Gabriel Martín, per la sèrie Història amagada del digital Palamós Comunicació.

En la categoria de millor fotografia de premsa, són finalistes Lluís Serrat, per la sèrie de fotos Votarem, publicada a El Punt Avui, i el llibre Hem votat, “per haver construït amb quatre imatges una narrativa que explica la intensitat d’aquest moment”; Aniol Resclosa, per la foto Estira-i-arronsa, publicada a Diari de Girona, i David Borrat, per la sèrie 1 d’Octubre, publicada al diari Ara, pel nivell tècnic que demostra i per la proximitat als fets.

El jurat ha decidit declarar desert el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional i la categoria de millor projecte sobre comunicació periodística ha acabat deserta perquè no es va presentar cap treball.

Setmana dels Rahola

Per la seva banda, la Setmana dels Rahola va començar ahir amb la conversa entre Justo Molinero i Fermí Santamaria, i avui continua amb un diàleg entre Mònica Planas i Jordi Balló sobre com la premsa ha recollit els fets de l’1 d’octubre i l’aplicació del 155. L’acte tindrà lloc avui a les 12 h a la Facultat de Lletres de la UdG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia