Comunicació

El Congrés deixa a l’aire la nova direcció de RTVE

Els quatre candidats proposats per renovar el consell d’administració es queden a un vot de la majoria absoluta

El govern espanyol haurà de proposar un administrador únic perquè dirigeixi l’ens de manera transitòria

El ple del Congrés ha rebutjat aquest dilluns per un únic vot el relleu dels últims quatre membres del consell d’administració de RTVE perquè el PSOE, Podem, i els grups que han donat suport a l’executiu espanyol, amb ERC, PDECat i PNB, no han sumat els 176 vots necessaris.

Dues absències i dos errors no intencionats d’alguns dels representants d’aquestes forces ha fet impossible desfer l’empat a 175 vots contra les forces que han votat en contra del relleu (PP i Cs). Dos diputats han votat per Tomás Fernando Flores, candidat a la Presidència que no se sotmetia en primera votació, ja que en un primer moment s’elegien els candidats al Consell d’Administració proposats pel Senat. Els dos diputats s’haurien confós i han votat com si fos la segona votació, que es feia a continuació per triar el president.

El resultat de la votació deixa fora del consell d’administració els quatre noms proposats pel PSOE i Podem a través del Senat: Josep Lluís Micó, Ana Isabel Cerrada, Fernando López Agudín, i Juan Tortosa.

L’error suposa un dur revés pel govern espanyol, que ja havia tingut dificultats per aconseguir el suport dels partits independentistes i del PNB a la renovació de la cúpula de l’ens que havia de presidir Tomás Fernando Flores. El PSOE està buscant ara formules per poder repetir la votació i assegurar que, aquest cop sí, la renovació compta amb el suport dels 176 vots necessaris.

Administrador transitori

En no renovar-se el consell d’administració, el ple no abordarà ara la votació del futur president de l’ens, que necessitava el suport de dos terços de la cambra. L’executiu espanyol pot veure’s abocat ara a nomenar un administrador únic transitori per dirigir l’ens.

El reial decret aprovat pel govern per renovar la direcció de RTVE ja preveia aquesta possibilitat en el cas que el Congrés no aconseguís la majoria absoluta per elegir els membres del Consell, com ha passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia