Comunicació

Els professionals de TV3 demanen “responsabilitat, rigor i respecte” a Rivera

El consell professional del mitjà rebutja les acusacions “demagògiques i falses” i sense proves del líder de Cs

El comitè d’empresa reclama al dirigent polític que prengui mesures per aturar “l’escalada d’hostilitat” contra els mitjans als actes públics del seu partit

El consell professional i el comitè d’empresa de TV3 han rebutjat aquest divendres les afirmacions fetes aquest matí pel president de Ciutadans, Albert Rivera, contra la televisió pública catalana, a la qual ha acusat de “mentir cada dia” i ser un “aparell de propaganda separatista”.

El consell professional ha lamentat en un comunicat que Rivera els hagi “incriminat sense aportar ni una sola prova” i també que hagi “qüestionat la professionalitat dels treballadors de TV3”. “En una actitud inaudita ha esmenat les preguntes de l’entrevista i ha suggerit un qüestionari alternatiu”, ha recordat.

L’organisme ha negat “les acusacions demagògiques i falses, i sense cap aportació que les sostingui”. “És fàcil dir, referint-se a TV3, que ««no tinc temps per dir totes les mentides que han dit»». És fàcil i t’estalvia dir quines són. I és delirant atribuir biaix i manipulació a l’absència d’una pregunta esperada”, assenyala l’escrit.

És per això que han demanat a Rivera “responsabilitat, rigor i respecte”. “Responsabilitat, perquè un dirigent polític de debò ha de mesurar amb sensatesa el discurs per arribar al poder. Rigor, perquè llençar greus acusacions amb paraules gruixudes sense fets que les avalin deixa els ciutadans a mercè de les falsedats. Respecte, perquè els treballadors i treballadores de TV3 ens exigim i exigim als responsables polítics dels mitjans de comunicació públics de Catalunya, complir amb els valors editorials, que no línia editorial, d’aquests mitjans públics”, sentencia.

Protocol per a “forces extremistes i violentes” per cobrir actes de Cs

El comunicat alerta que les acusacions sistemàtiques contra TV3 i fets com l’agressió patida per un càmera de Telemadrid en ser confós per un treballador de la cadena pública catalana en una manifestació convocada per Cs “no són fets aïllats”.

En aquest sentit, revela que “a l’hora de cobrir actes de Ciutadans, els nostres equips es veuen obligats a valorar l’adopció de protocols d’autoprotecció pensats només per actes de forces extremistes i violentes”.

Per tot plegat, insten la Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), presidida per Ciutadans, que “valori la situació” i “emeti un missatge clar: Imprescindible la crítica als mitjans de comunicació públics; intolerable la calumnia constant”.

En la mateixa línia, el comitè d’empresa de TV3 explica que ha parlat amb Rivera a la sortida del programa i li ha reclamat “respecte a la nostra feina i que prenguin mesures en els seus actes públics per frenar l’escalada d’hostilitat contra els treballadors de TV3, Catalunya Ràdio i dels mitjans de comunicació en general”.

També li han recordat que és a la Comissió de Control Parlamentari de la CCMA on s’han de portar “les crítiques i valoracions per fer uns mitjans públics millors”. “I hem insistit que el discurs incendiari posa en perill la integritat física dels treballadors i treballadores de la CCMA i de tots els mitjans”, afegeix el comitè.

“Reclamem responsabilitat i mesura als responsables polítics”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia