Comunicació

Divulgació escatològica

David de Montserrat rep el premi de premsa dels Carles Rahola de Girona, per ‘A Catalunya tenim una de les millors caques del món’

Altres premiats han estat Carles Palacio, Ester Bertran i Manoli Vargas, i Joan Carles Codolà

El periodista David de Montserrat (Girona, 1972) va guanyar ahir la categoria de premsa dels XI Premis Carles Rahola de Comunicació Local, amb l’article A Catalunya tenim una de les millors caques del món, publicat al digital La Mira , pel fet de ser “un treball de divulgació científica amb ritme i sentit de l’humor, vinculat al patrimoni escatològic que tenim els catalans”, segons el veredicte del jurat. Els premis Carles Rahola, organitzats per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya (DGCPC) conjuntament amb la Diputació de Girona, es van lliurar ahir a la nit a l’Auditori de Girona, en un acte presentat pels actors còmics Xuriguera i Faixedas, en el qual el president de la DGCPC, Joan Ventura, va parlar de la necessitat de “fer més periodisme i de més qualitat”, en un context poc propici d’atacs a la llibertat d’expressió, fake news, precarietat laboral en el sector i, fins i tot, víctimes mortals: 49 periodistes van morir l’any passat a tot el món, en l’exercici de la seva professió.

El palmarès dels Carles Rahola 2020 inclou també el premi al millor treball en ràdio, per a l’equip de la delegació de Girona de Catalunya Ràdio, per l’Especial eleccions municipals; el de televisió, per a Ester Bertran i Manoli Vargas, pel documental El monstre de Banyoles, emès a TV3, i el de fotografia, per a Carles Palacio, per la sèrie La resposta. El premi d’informació digital ha estat per a Joan Carles Codolà, per Cassà Digital . En la categoria de millor iniciativa de comunicació institucional s’ha premiat l’únic treball presentat, Memòria institucional, de l’Institut d’Assistència Sanitària.

La beca de recerca Carles Rahola, convocada per l’Ajuntament de Girona, s’ha concedit al banyolí Eloi Camps, per La premsa veïnal a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia