Comunicació

Mor als 73 anys el periodista musical Jordi García-Soler

Es va especialitzar en la Nova Cançó

Va ser un dels fundadors del PSC

El periodista Jordi García-Soler ha mort aquest diumenge als 73 anys com a conseqüència d’un càncer.


Crític i periodista, es va especialitzar en informació musical sobre la Nova Cançó. Se’l considera un cronista d’aquest moviment musical, sobre el qual va publicar diversos llibre.

Al llarg dels seus 50 anys de trajectòria va col·laborar a diversos mitjans de comunicació, també com a analista polític.

I és que a més de la seva faceta de divulgador de la música catalana, García-Soler era militant històric del PSC i un dels fundadors de la formació. El 1976 va crear el departament de comunicació del PSC sota la direcció de Joan Raventós.

Va ser impulsor de la tercera via que propugnava una solució alternativa a l’independentisme i a l’immobilisme del govern espanyol en ple debat sobre el procés sobiranista.

Entre d’altres facetes, va ser membre del Consell d’Administració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a proposta del grup socialista.
Va ser patró i col·laborador en diversos actes i publicacions de la Fundació Rafael Campalans, vinculada al PSC.

La família socialista ha lamentat la pèrdua del periodista, que estava en tractament d’un càncer.

Després de conèixer la seva mort, personalitats polítiques com José Zaragoza (PSC) o Josep Rull (JxCat), així com periodistes com Sílvia Cóppulo, Maruja Torres o Jordi Basté, han mostrat el seu condol a les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia