Comunicació

HBO

Lovecraft en territori afroamericà

Amb les seves dues primeres pel·lícules, Jordan Peele és un dels joves cineastes negres que ha irromput amb força en el cinema nord-americà recent, movent-se en el terreny del terror i del fantàstic, i amb temàtiques i històries protagonitzades per negres. El 2017 es va convertir en el primer afroamericà a guanyar l’Oscar per Get out i, dos anys després, va obtenir excel·lents crítiques i ressò internacional amb Nosotros, la història d’una família negra de classe mitjana que és atacada a casa seva, en plenes vacances d’estiu.

Amb la sèrie Territorio Lovecraft, que HBO estrena el dilluns 17 d’agost, Jordan Peele s’inspira en l’univers de l’escriptor de culte nord-americà H.P. Lovecraft (1890-1937) en un drama racial ambientat als anys 1950. A l’estil d’Abierto hasta el amanecer, la sèrie deriva, ja des del final del primer episodi, des del drama fins a un xou terrorífic amb monstres. Antiracisme i entreteniment són els principals ingredients d’una sèrie de deu episodis d’una hora que ha estat creada per Peele i la guionista Misha Green.

El protagonista de la història té el significatiu nom d’Atticus, igual que l’advocat protagonista de la novel·la Matar un rossinyol, de Harper Lee, interpretat per Gregory Peck al cinema. Atticus Black (Jonathan Majors) inicia un viatge per carretera a l’Amèrica dels anys 50 amb la seva amiga Letitia (Jurnee Smollett-Bell) i el seu tiet George (Courtney B. Vance) a la recerca del seu pare desaparegut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia