Comunicació

El regnat del tron

Els premis Emmy coronen ‘Joc de trons' com la sèrie de la dècada i la més guardonada de la història superant la mítica ‘Frasier'

La sisena temporada es va rodar a Girona, a la catedral i al Barri Vell, i també a Canet de Mar

No són només dracs i grans batalles èpiques. El que mou el món, medieval i fantàstic, de Joc de trons, és la lluita pel poder; res que no hagués inventat Shakespeare, però és la reina actual de les sèries de televisió. A la més descarregada per internet, s'hi ha d'afegir un altre títol: la més premiada de la història dels Emmy. Els guardons, considerats els Oscars de la televisió, que es van entregar diumenge a la nit a Los Angeles van confirmar el domini d'aquesta sèrie inspirada en la saga literària de George R.R. Martin.

Joc de trons es va imposar amb dotze premis, inclosa la categoria més preuada, la de la millor sèrie dramàtica. Va igualar així el seu propi rècord, aconseguit l'any passat, i d'aquesta manera, amb un total de 38 Emmy, supera la llegendària Frasier (1993-2004) com la més reconeguda en tota la història dels premis Emmy. La nota negativa per a la sèrie de l'HBO, que es va emportar nou guardons tècnics, millor guió i millor direcció d'una producció dramàtica, va ser la nul·la representació en els premis d'interpretació a què aspiraven com a secundaris Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Emilia Clarke i Maisie Williams . La sisena temporada de la sèrie es va gravar fa un any al Barri Vell de Girona , inclosa una escena cabdal a la catedral, i al castell de Santa Florentina a Canet de Mar.

La setena temporada –en queden dues per posar fi a Joc de trons– no s'emetrà fins l'estiu del 2017 i només tindrà set episodis. S'ha confirmat que no es rodarà a Catalunya i que es repetirà a Andalusia, a Sevilla, Almodóvar del Río i Santiponce.

Els Emmy van fer justícia amb el guardó a millor actriu per a Tatiana Maslany d'Orphan Black, que es va imposar, entre altres, a Robin Wright de House of cards. L'actriu va dir que se sentia molt afortunada de formar part d'una sèrie que “posa les dones al centre”. El premi a millor actor va ser per a Rami Malek, l'introvertit pirata informàtic de Mr. Robot. En comèdia, Julia Louis-Dreyfus va guanyar el seu cinquè Emmy consecutiu per Veep, que va ser la millor comèdia. També va repetir Jeffrey Tambor com a millor actor còmic per Transparent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia