Comunicació

Viatge pel patrimoni artístic del país, al 33

El canal 33 es proposa oferir una nova mirada a la història de l'art a Catalunya, i a la gran riquesa del patrimoni artístic del país. És l'objectiu d'Art endins (33, 22.45 h), que s'estrena el dijous 29. Es tracta de fer una immersió en les històries i anècdotes, sovint desconegudes, que acompanyen les obres i els objectes de museus, fundacions, palaus, esglésies o col·leccions privades del país. Moltes de les coses que ensenyarà el programa són curioses, però també rigoroses i acadèmiques, i es posarà en contacte l'espectador amb el món dels historiadors, restauradors i conservadors d'art. Així, es descobriran, entre d'altres, les pintures que hi ha al Palau Güell o al monestir de Sant Benet de Montserrat; es fixarà amb el treball escultòric que hi ha a la basílica del Pi de Barcelona o es visitaran els fons de reserva i els museus d'Olot, Figueres, Valls, Lleida.

Cada capítol explicarà a fons tres o quatre obres principals, tot i que en algun tot girarà al voltant d'una sola obra o d'un artista. Una veu en off conduirà el viatge artístic. En cada capítol també es presentaran dues obres més, part d'un catàleg particular del programa. Durant un minut es veurà l'obra des d'un nou punt de vista, condicionat per una banda sonora que l'acompanyarà com a ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia