Comunicació

JA A LA VENDA

Els llegums, protagonistes de l'‘Agenda del pagès 2017'

Surt a la venda una nova edició de la popular agenda, amb consells sobre agricultura i jardineria

En el monogràfic es presenten deu varietats locals de llegums

Als quioscos fins al 8 de gener

El Punt Avui posa a la venda a partir de demà, divendres, una altra edició de l'Agenda del pagès, que es podrà comprar a la majoria de llibreries i quioscos del país per 4,95 euros fins al dia 8 de gener. L'Agenda del pagès és un producte pensat com una agenda de la setmana amb tots els consells per a la gent que treballa a pagès, però també per a les persones aficionades a l'horticultura i la jardineria.

L'Agenda del pagès arriba als trenta-dos anys d'existència fidel als seus orígens, com a eina útil i pràctica per a tothom. L'edició del 2017 té un total de 212 pàgines, distribuïdes en els tres grans blocs de sempre. En el primer, hi ha l'agenda de l'any amb les dites populars, el calendari agrari i fiscal, les feines als camps i als horts, l'arboricultura, la jardineria, la ramaderia, l'aviram, l'apicultura, la maquinària i les fires, setmana a setmana i mes a mes. El segon apartat inclou un directori d'adreces, taules de preus, climodiagrames, l'evolució dels arrendaments, recomanacions fiscals, els dies de mercats tradicionals i ecològics als pobles de Catalunya i les principals festes tradicionals.

L'Agenda del pagès, que edita el grup Hermes, ha estat codirigida per Anna Roca i Josep Guix, que disposen d'un grup de col·laboradors per tot el territori. Les il·lustracions que acompanyen el monogràfic són de Tavi Algueró i el dibuix de la portada és de Josep Duixans. De la maquetació, se n'han encarregat Cristina Botey i Florent Morante.

Finalment, hi ha el tercer bloc, dedicat aquest any als llegums, que, tal com s'assegura en el pròleg de la publicació, han format part, des de sempre, dels aliments tradicionals. “Són saludables, ja que nutricionalment són complets; són respectuosos amb el medi ambient, perquè fixen el nitrogen al sòl i permeten reduir l'ús de fertilitzants; el seu conreu contribueix a conservar el territori i la ruralitat i és una aposta per la promoció de productes locals”, asseguren Anna Roca i Josep Guix, que, tot i així, alerten que la producció de llegums continua caient des dels anys vuitanta. En el monogràfic, a part de fer un repàs genèric als diferents tipus de llegums, com les llenties, els cigrons, les mongetes i les faves, es presenten un total de deu varietats locals i s'entrevista els seus productors.

LA XIFRA

212
pàgines
té l'edició de l'any 2017 de l'‘Agenda del pagès', que arriba a la trenta-dosena edició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia