Comunicació

La Cambra ‘lleva' l'‘Àncora' ganxona en la nova època

L'entitat i Bitàcola anuncien l'acord per rellançar la capçalera primer a internet i en paper a curt termini

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols rellançarà la publicació ganxona Àncora en les pròximes setmanes, primer en format digital i més endavant en format paper, amb una periodicitat i disseny que encara estudien. La institució empresarial i l'Associació Cultural Bitàcola, editora fins a finals de l'any passat del setmanari, van formalitzar ahir l'acord d'adquisició de la capçalera i el seu fons davant la premsa. El president de la Cambra, Joan Puig, va destacar que volen fer una publicació de qualitat, oberta als professionals locals del periodisme i des de la independència política, per bé que continuaran donant veu a totes les opcions polítiques de la ciutat.

“L'Àncora és una icona, un element més de Sant Feliu que no podia morir”, va sentenciar Puig, tot comparant l'aposta amb l'adquisició de l'edifici del Nàutic Vell des de la Cambra fa pocs anys.

Pel que fa al president de Bitàcola, Josep Maria Isern, va celebrar que la capçalera tingui continuïtat i des d'un vessant “apolític”. Van escoltar ofertes de diversos privats, entitats “i de l'Ajuntament, per cert, que va arribar una mica tard”. Però s'han acabat decantant per la Cambra perquè, d'aquesta manera, a més de preservar-se el fons, la publicació tornaria a editar-se. El fons fotogràfic recull 70 anys de memòria gràfica de la ciutat, la seva evolució, imatges més antigues d'inicis del segle XX i també una col·lecció d'imatges aèries del municipi.

Isern i un altre històric de la redacció, Joan Canadell, no descartaven continuar col·laborant en la segona època de l'Àncora, però ja deslliurats de la pressió afegida de sostenir l'edició setmanal. Ahir també van reunir els col·laboradors per presentar-los les novetats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia