Comunicació

Congrés del Mòbil

Tots els allotjaments de Barcelona, ocupats pel MWC

L'organització del congrés ha reservat 26.300 habitacions a l'àrea metropolitana

Els hotels augmenten els preus davant l'increment de la demanda

El sector de l'oci farà l'agost al febrer

El Mobile World Congress (MWC), que comença dilluns que ve, dia 27, i acaba dimecres, 1 de març, tornarà a omplir els hotels de Barcelona i rodalia al cent per cent. Es dona el cas que als hotels més luxosos les suites es pagaran a 10.000 euros la nit. Fonts del Gremi d'Hotels de Barcelona han explicat que les nits de ple total són la del dimarts i la del dimecres, però que els dies anteriors i posteriors l'ocupació també serà molt elevada. De fet, aquest cap de setmana ja hi ha molts congressistes que s'han avançat i han arribat a la ciutat per fer turisme.

L'any passat l'organització del Mobile World Congress va bloquejar un total de 26.300 habitacions (que vol dir que els hotels les reserven a uns preus especials) i, segons Fira de Barcelona, les habitacions bloquejades aquest any voregen la mateixa xifra. Aquesta mesura evita que les habitacions llogades per l'organització del congrés “pugin fins a preus desorbitats”, cosa que sí que passa amb les places no reservades. I és que aquests dies vindran a Barcelona cent mil congressistes de cop i alguns hotels –aprofitant que a la majoria d'hostes els paguen l'allotjament les seves empreses, que són potents– s'aprofiten de l'avinentesa i doblen o tripliquen el preu normal de les habitacions.

Per 10.000 la nit

Hi ha hotels que ja són molt cars tota la temporada, els de superluxe, i, paradoxalment, són els primers que s'omplen. L'Hotel Mandarin Oriental, al passeig de Gràcia, on l'any passat es va allotjar Mark Zuckerberg, el creador de Facebook, té 120 habitacions. Fonts d'aquest hotel han explicat que no han apujat els preus i que aquests dies aplicaran les tarifes pròpies de temporada alta, que van des dels 725 euros la nit per l'habitació més senzilla fins als més de 10.000 euros la nit per la suite més exclusiva, de 236 metres quadrats i situada a dalt de tot de l'hotel, amb vistes al passeig de Gràcia.

Altres hotels aprofiten per vendre paquets especials, com l'Hotel W, un dels més luxosos i emblemàtics de la ciutat, que té 473 habitacions i estarà complet tots els dies, incloses les 67 suites. L'hotel organitzarà festes nocturnes amb motiu de l'esdeveniment i ha dissenyat una carta especial (MWC The Next Element), ha preparat un “lot saludable” per esmorzar i ha elaborat menjars pensant en tot tipus d'al·lèrgies i condicions.

Al marge dels grans hotels, el congrés ha mobilitzat tot tipus d'allotjaments, sobretot apartaments turístics, pisos privats que es lloguen a través d'Airbnb. Entre altres pisos que es lloguen a través d'internet, n'hi ha de modestos a l'Hospitalet, que, com que és al costat del recinte firal, es lloguen per quasi 400 euros el dia.

Però, a banda de l'allotjament, aquest congrés porta tanta gent a la ciutat que Mercabarna ha calculat que vendrà un 35% més del que és habitual. L'Associació de Concessionaris de Mercabarna (Assocome) diu que el que més augmentarà la venda serà el peix i la carn. “El visitant del MWC té un elevat poder adquisitiu i fa pujar la demanda de productes de luxe com ara la llagosta i el llamàntol europeu”, han dit des d'Assocome. Segons aquesta associació, la fruita i la verdura no pujaran tant però sí que ho faran preparats com ara les broquetes de fruites i similars.

Els locals dedicats a l'oci també preveuen fer l'agost. La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) han calculat que facturaran uns 117 milions d'euros.

Després de dos anys consecutius amb vagues en el transport públic, aquest any els congressistes poden estar tranquils: metro i autobusos funcionaran perfectament, igual que trens i ferrocarrils de la Generalitat.

LES XIFRES

100.000
congressistes
participaran a Barcelona en el MWC, del 27 de febrer a l'1 de març.
35
per cent
més vendrà Mercabarna aquests dies, sobretot productes de luxe: peix i carn.

Els Mossos protegeixen la fira amb pilones de seguretat

Els Mossos d'Esquadra han protegit els accessos números 1 i 4 del Mobile World Congress, al recinte de la Fira de Barcelona de la Gran Via, a l'Hospitalet de Llobregat, amb pilones de seguretat i barreres de formigó per regular l'entrada de vehicles al congrés i garantir la seguretat de l'esdeveniment. El portaveu i intendent dels Mossos, Xavier Porcuna, va explicar que, tot i que “no hi ha cap amenaça concreta que indiqui cap risc per al desenvolupament del congrés”, sí que hi ha “un context d'amenaça terrorista elevat”, que es manté en el nivell 4 sobre un màxim de 5 des de l'any 2015.

Porcuna va explicar que aquest any es mantindran els controls d'accés tant dels congressistes acreditats com del personal per impedir l'entrada a persones amb antecedents penals o que “suposin un risc” de seguretat, i s'han augmentat els punts d'acreditació per “evitar aglomeracions”.  El congrés, va assenyalar, estarà vigilat per un “ampli dispositiu”, que inclou patrulles uniformades i no uniformades dels Mossos en col·laboració amb unitats canines, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la de l'Hospitalet, empreses privades de seguretat contractades per l'organització i vigilància des de l'aire, ja que l'espai aeri de la zona quedarà “restringit”, com l'any passat. Segons Porcuna, durant els últims dies els Mossos han difós consells de seguretat als gremis d'hotelers, restauradors, taxistes, operadors de transport i consolats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia