Comunicació

Comunicació

TV3, IB3 i l'extinta RTVV celebren la ‘Festa per les nostres televisions' per demanar reciprocitat d'emissions 

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha celebrat aquest dissabte la ‘Festa per les nostres televisions' en el Jardí de Vivers de València amb l'objectiu de visibilitzar de forma festiva la demanda social a favor de la recuperació de la ràdio i televisió pública valencianes i la seva reciprocitat amb la TV3 de Catalunya i la IB3 de Balears. Per primera vegada han actuat junts a la capital del Turia grups de les dues cadenes al costat d'integrants de l'extinta RTVV.

En la jornada han participat el Club Súper 3 de TV3, Na Bimbolles d'IB3 i el Rock Babalà de l'antiga radiotelevisió valenciana, que han fet ballar i cantar als assistents, segons ha informat l'organització cultural en un comunicat. La Festa ha arrencat amb el cor de l'Escola Gaviota, l'Escola Coral del Corazón de La Eliana, la Coral del Raconet de la Societat Coral El Micalet i el Corazón Lleonard Giner, que han “emocionat” el públic amb la seva actuació.  

També han pujat a l'escenari la Danza de los Arets y Savoians de Castelló i la Muixeranga de València, que ha aixecat diverses torres.  

Per la seva banda, els dobladors dels personatges de la sèrie d'animació Dragon Ball Vegeta i Goku han recordat l'èxit de Bola del drac en RTVV, i com a colofó el cantant Dani Miquel ha fet cantar i ballar el públic. A més de les actuacions, nens i pares han gaudit de diversos tallers de màgia, rap o pintacares, així com muixeranga i pilota valenciana per introduir als més joves en la cultura popular de la Comunitat Valenciana.

ACPV ha valorat “molt positivament” la jornada malgrat la pluja, quelcom que “demostra l'interès per recuperar les nostres televisions i que així els nens puguin gaudir novament de dibuixos en la nostra llengua”.

“Cal posar fi a la censura”

Per tant, Acció Cultural ha felicitat al govern valencià perquè hagi decidit recuperar la radiotelevisió pública autonòmica i el senyal de TV3, encara que ha tornat a demanar públicament que “aquest any no complim un nou aniversari del tancament de RTVV sense senyal”.

“Cal que a final d'aquest any puguem ja veure les nostres televisions. Cal posar fi a la censura, i recuperar el senyal: és un compromís d'aquest Govern, una demanda social i una fita per la que treballa Acció Cultural i per la que continuarà treballant”, reivindiquen des de l'entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia