Comunicació

França

Els principals mitjans francesos denuncien que Macron discrimina periodistes

Le Monde, Le Figaro, Libération, Le Parisien, France Info i deu altres mitjans afirmen en una lletra oberta que cap altre president francès havia menystingut la llibertat de la premsa com l'actual

Els mitjans de comunicació més importants de l'Estat francès han fet pública una lletra oberta on denuncien que el nou president de la república, Emmanuel Macron, “fa una tria de noms entre els periodistes que l'acompanyen en els seus desplaçaments” i ho consideren “una pràctica perjudicial per a la democràcia.”

La lletra oberta està signada per coneguts periodistes de Le Monde, Le Figaro, Libération, Le Parisien, France Info, BFMTV, AFP, France Inter, M6, Le Point, RFI, RMC, Télérama i TF1 i altres mèdies d'àmbit estatal.

Segons els periodistes “cap altre president de la república havia adoptat aquest sistema discriminatori que posa en perill la llibertat de la premsa.” En un altre paràgraf s'esmenta “la desconfiança creixent en l'opinió pública en els mitjans de comunicació” i s'afirma que “fer una tria dels periodistes en funció de la seva afinitat o no contribueix a fer més gran la confusió entre comunicació política i periodisme.”

Pels periodistes, no correspon als serveis de la presidència de la república “escollir qui de nosaltres té dret o no d'informar, sigui quin sigui el tema informatiu”. Aquesta decisió “pertany a la direcció i les redaccions dels mitjans de comunicació” acaben afirmant els periodistes francesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia