Comunicació

’El dia de demà’ es pregunta com serà la guerra del futur

Tres especialistes, la Lurdes Vidal, Vicenç Fisas i Nicolás de Pedro intenten aportar algunes respostes (Canal 33, 22.05 hores)

El programa inclou dos reportatges sobre zones de conflicte i robots socials

El programa El dia de demà es pregunta aquest dilluns (Canal 33, 22.05 hores) a quines amenaces bèl·liques s’enfronta la humanitat en el futur, davant fenòmens com el terrorisme, la crisi dels refugiats o la innovació tecnològica, que fan que els conflictes cada vegada siguin més globals, complexos i imprevisibles.

Com serà la guerra l’any 2050? Què amenaça un futur en pau? Quines noves formes adoptaran els conflictes bèl·lics? Hi haurà una tercera guerra mundial? Es possible acabar amb totes les guerres del món o és una utopia? Hi haurà més ciberguerres? Les guerres seran entre humans o entre robots?

Aquestes són les preguntes que tres especialistes miren de respondre a El dia de demà. Són la Lurdes Vidal, directora de l’Àrea de Món Àrab i Mediterrani de l’Institut Europeu de la Mediterrània i experta en món àrab i islàmic; Vicenç Fisas, expert en resolució de conflictes, fundador de l’Escola de Cultura de Pau, i Nicolás de Pedro, investigador principal de l’espai postsoviètic al Centre d’Estudis i Documentació Internacionals a Barcelona.

També hi diuen la seva tres ciutadans d’edats ben diferents, que conversaran sobre com serà la guerra del futur: l’Hèctor Martínez,- de 22 anys; la Queta Xampeny, de 39, i el Jordi Prat de 69.

El programa inclou dos reportatges en els quals l’Anna Bonet parlarà amb persones amb experiència a zones de les més conflictives del món (l’Iraq, Síria, Somàlia i Gaza). També es posarà a la pell d’un robot social (el RoboThespian de l’Event Lab) que, si es fes servir amb finalitats militars, podria ser letal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia