Comunicació

’Sense ficció’ s’apropa a la vida i obra de Montserrat Roig

El programa estrena ’Montserrat Roig: l’hora violeta’ (TV3, 21.55 hores), un documental dirigit per Neus Ràfols

El treball s’endinsa en l’univers literari i el pensament d’una autora fonamental en la cultura catalana del segle XX

L’escriptor a i periodista Montserrat Roig, morta prematurament el 1991, va deixar una empremta fonamental en la cultura catalana de la segona meitat del segle XX.

El programa Sense Ficció repassa aquest dimarts (TV3, 21.55 hores) la seva trajectòria amb el documental Montserrat Roig: l’hora violeta, que s’estrena a la petita pantalla.

Dirigit per Neus Ràfols, i produït per Good Company Productions en coproducció amb TV3 i TVE, el treball s’endinsa en l’univers literari i el pensament d’una dona compromesa amb el seu temps, la transició democràtica i la lluita antifranquista i feminista.

Roodat a Barcelona, Formentera, Sant Petersburg i Moscou, el documental s’articula a partir d’entrevistes a persones del seu cercle més íntim, com els seus dos fills, Roger i Jordi Sempere; la fotògrafa i gran amiga Pilar Aymerich; la seva confident, Montse Blanes; una de les seves biògrafes, Betsabé Garcia, i companys i companyes de professió i militància, com Robert Saladrigas, Carme Riera, Isabel Clara Simó, Ignasi Riera, Marta Pessarrodona o Mijail Mishin.

Per a la narració també es recuperen imatges de les entrevistes a Montserrat Roig en el programa Personatges de TVE i fotografies de diversos arxius, com el d’ Aymerich o el familiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia