Comunicació

El futur cànon digital, més car

El govern està estudiant incrementar el cànon digital quan aprovi el nou impost sobre les operadores d’internet que ha de substituir el que el Tribunal Constitucional va tombar la setmana passada. En una entrevista ahir a Catalunya Ràdio, el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, va assegurar que “corregiran els tipus a l’alça” i que superaran els 25 cèntims actuals per cada contracte de connexió subscrit al territori català.

Segons fonts del departament d’Economia, l’increment serà similar al que es va aplicar al nou impost sobre les nuclears, d’entre el 10 i el 20%.

El TC ha anul·lat l’impost català perquè considera que trepitja l’IVA, però per a Salvadó es tracta d’una sentència “política” i “insostenible” perquè hi ha altres països europeus on l’IVA conviu amb un cànon digital per finançar el sector audiovisual. Arran de la sentència, el govern ha de tornar entre 34 i 37 milions d’euros a les operadores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia