Comunicació

Puigdemont respon avui els usuaris de l’app catalana Zonetacts

Zonetacts és una aplicació creada pel banyolí Francesc Grau que connecta múltiples usuaris que estan físicament en un mateix espai. Si tothom té activada la geolocalització, l’app permet descobrir les persones que s’hi han donat d’alta i que estan en un mateix espai, ja sigui una cafeteria o un recinte de concerts multitudinari.

Si bé aquest era l’origen de l’app, aquesta ha evolucionat ràpidament cap a un espai on persones rellevants i marques poden interactuar amb els usuaris que han demanat apuntar-se al seu xat ja sigui per fer-los preguntes, suggeriments, etc...

Avui a la una del migdia el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, conegut per la seva passió per les noves tecnologies, serà la primera persona de rellevància pública que té un xat propi a Zonetacts, des del qual contestarà durant mitja hora en directe les preguntes dels usuaris de l’app. Puigdemont ha escollit la delegació de la Generalitat a Girona per fer aquest primer xat, que tindrà continuïtat en els pròxims mesos. El dia 29, els zonectaires podran tornar-hi a interactuar en directe. Aleshores, però, Puigdemont respondrà des del Palau de la Generalitat.

Durant aquesta setmana les persones que s’han donat d’alta a l’aplicació (que es pot descarregar gratuïtament a l’ Apple Store i a Google Play ) han anat deixant les seves preguntes i comentaris al President. Puigdemont alternarà la contesta a les preguntes que rebi en directe a les persones que es connectin a la sala del xat creada expressament a tal efecte, amb les recollides prèviament pels impulsors de l’app.

Més de 200 persones han participat aquests dies en l’espai on es poden deixar, encara avui, les preguntes. Hi ha qüestions de tota mena, des d’un usuari que li pregunta com s’imagina el primer dia de la república catalana i quina previsió s’ha fet perquè la vida continuï normalment després del trencament amb Espanya, fins a a un altre que li pregunta si es tornarà a presentar el càrrec malgrat que hagi dit que no ho farà.

Zonetacts (www. zonetacts. com) té una versió per a ordinadors de sobretaula i portàtils, però el xat amb el President només es podrà fer mitjançant smartphones i tauletes.

Una de les característiques més noves d’aquesta aplicació és que a diferència de Whatsapp -l’app líder en missatgeria instantània- tant el protagonista del xat (sigui persona o una marca) com els usuaris no veuen el número de telèfon de la resta de persones que participen en un xat, de manera que hi ha una major privacitat que en els grups de Whatsapp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia