Comunicació

societat

La Marató de TV3 reparteix els donatius recaptats el 2016

La Marató de TV3 va dur a terme ahir el repartiment dels donatius que li van confiar els ciutadans el18 de desembre de 2016, durant la jornada solidària dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Ahir es van fer públics els 70 equips científics de recerca que portaran a terme, durant els pròxims tres anys, els 37 projectes d’investigació que han estat millor valorats pels 47 experts avaluadors internacionals que han participat en el procés d’avaluació durant aquests mesos.

Durant la 25a edició de La Marató es van recaptar 11.384.148 euros que, a més de permetre sensibilitzar els ciutadans sobre aquestes malalties, també permetran potenciar la recerca en aquest àmbit. S’espera que aquestes investigacions aportin avenços tangibles en la prevenció, el tractament i la rehabilitació de les discapacitats motores, sensitives i cognitives que provoquen l’ictus i les lesions traumàtiques a la medul·la i al cervell.

Els projectes que ahir va premiar la fundació, d’acord amb la decisió del patronat i a proposta de la comissió assessora científica, van ser els més ben valorats dels 100 candidats presentats a la convocatòria. Un procés d’avaluació internacional coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS) en què han participat 47 experts en ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques ha determinat la viabilitat dels treballs a partir de la seva qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social i valor innovador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia