Comunicació

mitjans de comunicació

El Grupo Zeta anuncia un ERO a ’El Periódico’

L’empresa planteja una retallada del 45% de la massa salarial, d’una plantilla de gairebé 400 persones

La reestructuració se suma a la rebaixa salarial acordada al juliol després del conflicte laboral que va comportar una vaga de tres dies

El Grupo Zeta ha anunciat un expedient de regulació d’ocupació a El Periódico per retallar el 45% de la massa salarial de la plantilla del diari, que suma prop de 400 persones entre la redacció, els departaments d’administració, sistemes, publicitat i logística del diari, segons ha confirmat el comitè d’empresa en un comunicat. L’ERO arriba després d’una important rebaixa salarial acordada al juliol després d’un conflicte laboral que va comportar una vaga de tres dies.

La direcció justifica la reestructuració per causes organitzatives. Tot i que no avança detalls de l’expedient, es mostra disposada a estudiar mesures alternatives als acomiadaments forçosos com baixes voluntàries. Amb l’anunci de l’ERO l’empresa dona per iniciat un període de negociació de dos mesos, que inclou un mes previ de negociacions previ a la presentació formal de l’expedient i els trenta dies del període de consultes establert per llei.

Els representants dels treballadors manifesten el seu “rebuig frontal” a l’ERO i entenen que “dinamita el clima laboral i els acords signats al juliol”. A més, alerten que la reorganització “farà impossible la publicació d’El Periódico tal com el coneixíem fins ara”.

El comitè reclama a la direcció que doni més informació sobre l’evolució del negoci, la renegociació del deute amb els bancs i el model de negoci que vol implantar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia