Comunicació

Comunicació

‘Moments estel·lars de la Costa Brava’ rep el Rahola

Els reportatges, obra de Miquel Torns, Pau Lanao i Carme Vinyoles, es van publicar l’estiu passat a El Punt Avui

L’acte de lliurament dels premis va servir per denunciar la censura del segle XXI

La sèrie de reportatges Moments estel·lars de la Costa Brava, que els periodistes Miquel Torns, Pau Lanao i Carme Vinyoles van publicar l’estiu passat a El Punt Avui, va guanyar ahir al vespre el guardó al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa dels I X Premis Carles Rahola de Comunicació Local . Aquesta guardons, que organitza la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, es van lliurar a l’Auditori de Girona, i les diferents intervencions de la nit van tenir un to força reivindicatiu, contra els diferents episodis de censura i atacs a la llibertat d’expressió que s’estan produint a l’Estat espanyol. Durant l’acte, s’hi van lliurar un total de cinc premis, perquè no s’ha presentat cap proposta a la categoria de millor projecte sobre comunicació periodística i el jurat ha decidit declarar desert el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional. Tots els guardons lliurats ahir estan dotats amb 1.000 euros.

Respecte a la sèrie Moments estel·lars de la Costa Brava, el jurat va argumentar que és “un treball de recerca històrica que destaca pel fons documental gràfic i per estar explicat d’una manera propera i entenedora”. Vinyoles, Lanao i Torns són tres periodistes de llarga trajectòria, vinculats a aquest diari des dels seus orígens i sempre compromesos. Ahir van reivindicar el paper dels diaris “en un moment de resistència”.

El premi Miquel Diumé de ràdio es va atorgar a Albert Requena i Josep Plazas Lites, pel programa Els altres nous catalans. Històries d’integració i conviència a Girona, de Catalunya Ràdio. En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en televisió, el premi va ser per a Joan Roura amb Eugeni Gurnés, sumari obert , documental sobre l’alcalde republicà de Llagostera afusellat el 1943 a Girona, que va emetre TV Girona. El premi va ser lliurat pel vicepresident de la Diputació i alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria.

El premi a la millor fotografia es va lliurar a Aniol Resclosa, per la foto Estira-i-arrosa, feta l’1 d’octubre passat i publicada a Diari de Girona. Resclosa ja ha rebut el premi tres vegades. Pel que fa a la millor informació digital, el jurat va decidir premiar Oriol Puig, Ignacio García, Miquel Cornellà, Tapi Carreras, Pau Esparch i Laura Fanals, per El fenomen dels pisos turístics a Girona, de l’edició digital de Diari de Girona.

LA XIFRA

107
treballs de 137 autors s’han presentat a la 9a edició dels premis Carles Rahola de Comunicació Local.

Per un periodisme digne

“Han estat uns mesos molt difícils per a tothom que viu i treballa a Catalunya, i tant o més durs per a la nostra professió. Ja se sap que, quan venen mal dades, el més fàcil és matar el missatger”, va dir ahir a l’acte Joan Ventura, president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, que va fer una crida “per un periodisme digne”.

Durant l’acte, presentat per la periodista Ester Bertran, el president de le Diputació, Pere Vila, va remarcar “el dinamisme del periodisme local”. Albert Requena va recordar que tots els “nous catalans” que havia entrevistat parlaven català gràcies a la immersió i les parelles lingüístiques. “La llengua no es toca”, va dir per acabar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia