Comunicació

Comunicació

La nova ràdio pública valenciana començarà a emetre butlletins horaris la primera setmana de març

La CVMC prepara una programació especial per a les Falles i les festes de la Magdalena de Castelló

La directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) Empar Marco ha anunciat que la primera setmana de març s’iniciaran les emissions des primers butlletins horaris de la ràdio, en funcionament des del 11 de setembre amb una programació de 28 hores setmanals. A través d’una nota de premsa, la CVMC ha informat que hi ha periodistes treballant en números zero alhora que fan cursos de formació i que s’està preparant una programació especial per a Falles, tant en el web i com la ràdio.

El portal Àpunt Mèdia oferirà la Crida de les Falles per streaming i també els espectacles pirotècnics de les mascletades i la Cremà de la falla municipal. La ràdio farà una programació especial, que també tindrà repercussió a les xarxes socials. Les festes de la Magdalena de Castelló també tindran un tractament especial en el web d’À Punt Mèdia, ha informat la directora general de la CVMC.

Així mateix, s’ha informat que aquest cap de setmana el programa concurs de ràdio Rosquilletres, que s’emet els dissabtes i els diumenges de matí per la ràdio d’À Punt, farà una exhibició de cara al públic en el marc de la fira Comic Con a València. En la mateixa fira es presentarà el número especial de la revista infantil Camacuc dedicat als mitjans públics.

La directora general ha informat el Consell Rector que pel que fa a la renovació de les instal·lacions, s’està avançant en la integració dels diferents sistemes tecnològics com ara el de producció, el de gestió de l’arxiu audiovisual i el de la multicontinuïtat. Sobre els rodatges de continguts per a la televisió, Marco ha informat que continuen a bon ritme, alguns en marxa i altres estan a punt de començar.

D’altra banda, el Consell Rector ha mostrat preocupació per les condicions en què es troba la xarxa de repetidors d’RTVV, el manteniment de la qual du a terme EIGE i sobre la qual la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació no té competències.

El Consell Rector selecciona quatre membres del Consell de la Ciutadania

El Consell Rector ha seleccionat José Ignacio Pastor Pérez, Pilar Gloria Devesa Quinto, María Teresa Puertes Andreu i José Reig Cruañes com a membres del Consell de la Ciutadania de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Es tracta de les primeres quatre persones que integraran aquest òrgan previst en la llei i que han sigut elegides entre les 32 candidatures presentades, 10 persones de les quals van ser entrevistades en el procés final.

El CVMC ha informat que els seleccionats són dos dones i dos homes, triats en un procés públic i que acrediten una gran experiència en el treball col·laboratiu en diferents camps de l’actuació social, com demana la llei.

La Llei 6/2016, de 15 de juliol, de les Corts Valencianes de servei públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic de titularitat de la Generalitat estableix en el seu article 20 les competències i característiques del Consell de la Ciutadania. La llei diu que es tracta d’un òrgan assessor en matèria de programació i continguts format per tretze persones que han de tindre la condició política de valencians o valencianes.

El sistema d’elecció dels membres del Consell de la Ciutadania, que tindran un mandat de cinc anys, és mixt. Nou seran triats per diferents col·lectius i entitats mentre que l’elecció de quatre serà competència del Consell Rector de la Corporació.

El Consell de la Ciutadania exercirà la defensa de l’audiència, emetrà informes semestrals sobre programació, elaborarà dictàmens sobre quotes d’accessibilitat, qualitat de la programació, impacte social i cultural i dades d’audiència i proposarà mesures al Consell Rector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia