Comunicació

aplicació del 155

protesta

Preservar Catalunya Ràdio i TV3 dels partits i del 155

Els comitès d’empresa es reuneixen amb els grups per tractar temes “urgents” com el finançament “insuficient” pel 2018 i la direcció de la CCMA

Els comitès d’empresa de Catalunya Ràdio i TV3 han assenyalat aquest dilluns que l’estabilitat de la CCMA exigeix que tots els partits polítics entenguin que els mitjans públics de la Corporació s’han de preservar “del control governamental, de les batalles partidistes, de les amenaces d’escanyament econòmic i de la intervenció estatal del 155”. En un comunicat, han apuntat que els darrers dies “ha transcendit que la CCMA és un dels punts conflictius de les negociacions per formar Govern”. A l’espera de com acabin les negociacions, els dos comitès han indicat que “és alarmant que es tracti la CCMA com un instrument a patrimonialitzar des del Govern o des dels partits del Govern, i no com el que han de ser els mitjans públics d’un país modern i democràtic”. Els dos comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio han anunciat que estan fent una roda de reunions amb els grups parlamentaris per exposar dos temes urgents: el finançament insuficient pel 2018 i l’altre és la direcció de la CCMA.

En aquestes trobades amb els grups parlamentaris, els estan plantejant la necessitat d’una aportació extraordinària pel pressupost de la CCMA del 2018. Han traslladat als partits que el dèficit de 2017 és de 7,1 milions d’euros que inclouen 4 milions en concepte d’IVA. “Per tant el dèficit de 2017 és molt inferior al que s’havia pronosticat”. Pel que fa el 2018, amb l’impacte del nou IVA a final d’any, que seria de menys 20,4 milions d’euros; la reducció de les previsions d’ingressos per publicitat que restarien 12 milions per aquest concepte, i el dèficit de 7,1 milions “s’arriba a l’alarmant xifra de 39,5 milions d’euros menys pel 2018”. “És evident que a final de l’any 2018 es podria produir un dèficit important si no arriba una ajuda al pressupost”, han alertat.

Segons els dos comitès, totes les formacions polítiques amb què han parlat fins ara (amb Catalunya en Comú Podem ho faran aviat i el PP “encara no ha respost”), entenen “el problema de l’IVA sobrevingut i comparteixen la necessitat de resoldre el tema pel finançament de 2018”.

També han apuntat que en el cas de Catalunya Ràdio i la resta d’emissores no hi va haver dèficit el 2017, però han avisat que l’obligació imposada per la direcció de la Corporació de “retallar producció pel valor de dos milions d’euros significaria sacrificar tota la graella de programació d’estiu i perdre la posició en l’espai de radiodifusió en català”.

Per altra banda, han criticat que “és molt greu que la direcció de la CCMA a punt de caducar el seu mandat estigui forçant mesures preventives irreversibles quan se sap que en les negociacions per formar Govern també hi ha acord per a una aportació extraordinària pel pressupost de la CCMA”. En aquest context, han exigit que s’aturi el pla de desmantellament. “Encara es pot frenar el tancament de la corresponsalia de Buenos Aires, mantenir el vincle de TV3 i Catalunya Ràdio amb Amèrica Llatina i evitar l’acomiadament improcedent del company Joan Biosca”, han afegit.

Renovació

Per altra banda, han ressaltat que recentment Brauli Duart “ha estat designat vicepresident pel Consell de govern de la CCMA i ha assumit les funcions de president evitant el control del Parlament”. En les converses amb els grups parlamentaris, també els han reclamat que facin la renovació del Consell de Govern atenent “els criteris que per unanimitat van adoptar en diverses mocions i resolucions de la legislatura anterior i en la ponència conjunta per a la reforma de la CCMA: designació dels membres del nou Consell de Govern per àmplies majories parlamentàries, amb criteris de professionalitat i independència de quotes partidistes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia