Comunicació

La videoteca

Boja escalada a la Sagrada Família

Tres joves es colen a la basílica barcelonina i escalen sense permís una de les torres

El Patronat admet que les mesures preventives no han estat suficients i reforçarà la seva seguretat

  • VÍDEO: Vídeo viral de l'escalada a la Sagrada Família

Un dels vídeos més virals de la setmana s’ha enregistrat a Barcelona, molt a contracor dels responsables de la Sagrada Família.

I és que el vídeo, que ja porta gairebé mig milió de visualitzacions en pocs dies, és l’enregistrament de la bretolada de tres joves que es van colar al temple i van escalar sense permís una de les seves torres.

L’acció té lloc suposadament la nit del 9 al 10 de març, quan ja no hi havia visitants al temple. Els tres individus salten la tanca de seguretat del recinte i comencen a escalar per una de les bastides de les obres de la Sagrada Família. Quan estan a mitja escalada, el càmera detecta que els efectius de seguretat privada del temple els han descobert, però s’amaguen i decideixen avortar l’operació. Finalment, aconsegueixen marxar sense ser enxampats.

Un dels nois filma tota la seqüència amb una càmera al front i la publiquen a les xarxes socials tres dies més tard.

Els responsables de seguretat de la Sagrada Família han admès que l’incident els obliga a revisar certs protocols en un moment d’alerta terrorista de nivell quatre sobre cinc. Només aquest any, la Sagrada Família ha viscut vuit intents d’intrusió i l’any passat se’n van registrar 25.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per intentar identificar els joves i aclarir com van poder penetrar al recinte, , ja que tot podria ser un fet constitutiu de delicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia