Comunicació

uNIÓ eUROPEA

La portabilitat de continguts en línia començarà l’1 d’abril a la UE

A partir de l’1 d’abril, els europeus podran accedir en qualsevol lloc de la Unió Europea (UE) als continguts en línia que hagin contractat en els seus països, per exemple Netflix i Spotify, cosa que les institucions comunitàries han qualificat avui d’“èxit” per al mercat únic digital. L’eliminació d’aquesta barrera arriba després de la supressió dels costos d’itinerància a tota la UE, en vigor des del juny del 2017, segons un comunicat conjunt de la Comissió Europea (CE), el Parlament Europeu (PE) i el Consell. “Les regles s’aplicaran als serveis pels quals s’ha pagat, però els proveïdors de continguts gratuïts s’hi podran adherir”, de la mateixa manera que els proveïdors de continguts en línia, “que ja no hauran d’adquirir llicències per a altres territoris als quals vagin els seus subscriptors”, han assenyalat.

Segons la UE, la despesa dels consumidors en serveis d’abonament a vídeos va augmentar del 113% entre el 2010 i el 2014, i el nombre d’usuaris va créixer del 56% entre el 2014 i el 2015. Vora 29 milions de persones, el 5,7% dels consumidors europeus, podrien recórrer a la portabilitat transfronterera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia