Comunicació

Primer carnet republicà

La República, que sortirà al quiosc el proper 28 d’abril, ja ha repartit el seu primer carnet de subscriptor

La República ja ha entregat el seu primer carnet de subscriptor. Aquesta setmana, Josep Pujades va rebre el seu carnet a la seu de El Punt Avui amb la satisfacció de ser el primer i amb la il·lusió i expectativa de conèixer aviat els primers continguts, i descobrir el número zero de la nova publicació setmanal, que sortirà el proper dia 28 d’abril als quioscos.

“Em fa il·lusió ser el primer que ha rebut el carnet. No tinc gaire clar per què em vaig subscriure i ho vaig fer tan ràpid. Va ser qüestió de fe. Reconec que al principi no sé molt bé de què anava, però m’hi vaig apuntar de forma entusiasta, pensant en el que podia ser la revista”, va recordar amb un somriure aquest gironí de 59 anys, funcionari de l’Ajuntament de Girona i llicenciat en història. “Té el segell d’El Punt Avui i això per a mi ja és una garantia. Em dona confiança. Sempre he estat molt còmode amb els seus productes”, assegura Pujades, que va rebre el carnet, dijous, de mans del director, Carles Ribera.

El nom de la revista tampoc li va passar desapercebut. “La República és suggeridor, llaminer. Les expectatives són interessants. Hi confio i s’hi ha de donar suport ara més que mai”, diu aquest republicà convençut. “Tal com estan les coses, és agosarat anomenar una publicació La República. Però, sens dubte, el nom té un valor important”, opina. “Espero trobar-me molt contingut de política. Si es toquen altres temes, també estarà bé. La República en sentit ampli no és només política. També és societat i cultura”, hi afegeix aquest lector de premsa, no gaire dependent i cada dia més digital.

“Llegeixo només el que m’interessa. No em ve de gust llegir segons què. Hi ha diaris que s’han tret la careta de forma sorprenent”, apunta Josep Pujades, que és optimista de cara al futur. “El procés és viu. No sé quina ha de ser la línia, però crec que som al mig del camí i no podem tirar enrere. Hem de tirar endavant”, conclou un dels primers subscriptors de La República.

Igual que el Josep, qualsevol subscriptor podrà anar al quiosc els dissabtes a cercar el seu número de La República només ensenyant el seu carnet, que amb el seu corresponent codi QR serà validat per part del responsable del punt de venda.

Molta opinió i seccions

La República està editada per la societat laboral Maig 2011 (editora també de L’Esportiu de Catalunya i L’Econòmic) i comparteix local amb la redacció d’El Punt Avui. El projecte incorporarà també una llarga llista de col·laboradors d’opinió, il·lustradors i crítics de diverses disciplines, a més de firmes de prestigi amb noves veus. El setmanari posarà un accent especial en la política, però també seguint un model de revista d’informació general i tocant temes d’àmbits com ara la cultura, el territori, les noves tecnologies, els joves i l’oci.

L’equip de redacció farà periodisme de fons i cada número contindrà un dossier central, reportatges de temàtiques diverses i entrevistes. També tindrà seccions fixes, com ara: el Megagràfic, en què s’analitzarà visualment i amb dades un tema d’actualitat; La República dels Joves, dedicada al públic jove; La República de les Arts, amb temes de cultura i oci; Noves Tecnologies, i La Monarquia, aquesta última amb una visió crítica i irònica.

Preguntes freqüents sobre el projecte

Quan falta poc més d’un mes per a la sortida del número 0 del setmanari La República, hi ha un seguit de dades bàsiques que ja es coneixen:

Què és?

La República és una revista setmanal d’informació general que sortirà a la venda al quiosc els dissabtes i es distribuirà els diumenges amb El Punt Avui.

Qui l’edita?

Està editada per Maig 2011, societat de responsabilitat limitada laboral (SLL) integrada per 60 socis, que també edita L’Esportiu de Catalunya i L’Econòmic.

Qui la fa?

Arrencarà amb una plantilla de 15 socis periodistes de Maig 2011, tots amb una dilatada trajectòria professional, desenvolupada majoritàriament a El Punt Avui.

Com serà?

Tindrà format tabloide, amb quadricromia i 64 pàgines de paper premsa.

Tindrà versió web?

Tindrà una versió digital de pagament (www.lrp.cat), fonamentalment amb els mateixos continguts que la revista.

Quin preu tindrà?

La revista en paper es vendrà al quiosc a 2 euros els dissabtes i a 2,50 amb El Punt Avui els diumenges.

Com m’hi subscric?

La subscripció a La República ja es pot formalitzar a www.lrp.cat, amb un preu de 12 euros per a l’edició digital i de 72 euros anuals per a l’edició en paper i la digital.

Quan surt?

El 28 d’abril sortirà el número 0 i el 26 de maig s’iniciarà la publicació regular.

Vols que et vinguem a presentar La República?

Amb la voluntat d’acostar al màxim aquest nou projecte a les persones interessades, es desplegarà una campanya de presentacions pel territori a partir del mes d’abril. Les entitats i els col·lectius interessats a organitzar un acte de presentació poden enviar una petició a [email protected].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia