Comunicació

Una guerra que encara no ha acabat

“N’hem sentit a parlar molt, però encara hi ha molts cossos dels soldats perdedors tirats en cunetes després de ser afusellats sense que ningú hagi fet res per identificar-los”, va dir Vicent Sanchis, director de TV3 en la presentació dilluns passat a la Filmoteca de Catalunya, a Barcelona, de la presentació del documental La guerra inacabada, que s’’emetrà diumenge vinent a les 22.00 a TV3. El documental, que pretén ser un homenatge a la memòria dels desapareguts de la Guerra Civil, té el seu origen en una iniciativa del departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, que va endegar, el juliol del 2017, un pla d’excavació de les fosses de la Guerra Civil Espanyola que encara queden a Catalunya i un programa d’identificació genètica.

“Aquest documental s’ha plantejat dins d’aquest pla, són cinc històries que enlluernen de tan ben plantejades com estan. Som davant d’una producció d’aquelles que cal fer per entendre què vol dir buscar i identificar desapareguts de la Guerra Civil espanyola, però també per entendre per què, gairebé 80 anys després, encara hi ha més de 5.000 famílies que volen fer-ho. Això explica per què val la pena abordar una iniciativa com aquesta, que sembla llunyana però que no ho és”, va dir Sanchis

El documental La guerra inacabada, que mostra la feina d’antropòlegs, arqueòlegs i genetistes excavant i extraient i identificant les restes del cadàvers de la Guerra Civil, també conté imatges de ficció de reconstrucció dels fets. El documental ha estat produït per Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Som Batabat i ha estat dirigit per Joan Gallifa i Antoni Tortajada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia