Comunicació

El CAC urgeix el Govern a adaptar la Llei audiovisual catalana a la nova directiva europea

Roger Loppacher proposa 15 punts per una nova llei d’acord amb la “nova realitat digital”

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) demana una nova llei audiovisual per adaptar la normativa vigent a la nova realitat digital, amb vista a la imminent aprovació de la nova Directiva europea de serveis de comunicació audiovisual. El president de l’ens, Roger Loppacher, ha urgit aquest dimarts el Govern a “actualitzar el mes aviat possible” la llei vigent de l’any 2005, amb una proposta de 15 punts. Entre ells, Loppacher suggereix incorporar a la regulació les plataformes de vídeo en ‘streaming’, incloure mecanismes de protecció dels menors i contra la desigualtat de gènere, establir mesures contra els continguts que fomentin “el discurs de l’odi”, o garantir la presència “prominent” de continguts en català com a continguts d’interès general.

Segons el president del CAC, amb aquesta actualització Catalunya “continuaria sent pionera en l’adaptació de la normativa audiovisual a la nova realitat del sector i en la defensa dels drets de persones usuàries, molt especialment dels menors, en quest entorn digital”.

Entre els 15 punts que proposa Loppacher hi ha també reforçar les mesures encaminades al foment de la producció audiovisual i explorar noves formes d’explotació dels drets audiovisual; preveure mesures per reforçar els mitjans locals i de proximitats; preveure eines efectives de regulació per combatre les emissores que emeten sense llicència; adaptar les missions i la prestació del servei públic audiovisual nou entorn digital i garantir-ne un finançament adequat; i revisar la normativa aplicable a la publicitat, preveient la flexibilització que preveu la nova directiva europea pel que fa als mitjans audiovisuals tradicionals establint les noves formes de publicitat en els nous actors.

La demanda del CAC arriba davant la imminent aprovació de la nova Directiva europea de serveis de comunicació audiovisual, que està prevista aquest proper mes d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia