Comunicació

L’actualitat mana

La VIII Setmana dels Rahola tractarà temes com l’emergència climàtica i el paper de les xarxes socials als mitjans i homenatjarà el polifacètic periodista Jordi Soler

Toni Soler la inaugurarà amb una conversa dissabte i es clourà amb la gala dels premis el 20 de febrer

La VIII Setmana dels Rahola ha programat com a preludi de l’acte de lliurament dels X Premis Carles Rahola de Comunicació Local un programa farcit de propostes d’actualitat, com ara el tractament de l’emergència climàtica en els mitjans de comunicació i el paper de les xarxes socials com a font d’informació dels més joves. Són temes que estan pensats per pensar al voltant de la professió i que tenen com a al·licient, un any més, la qualitat dels ponents que hi intervindran. Una edició que estarà marcada per l’homenatge que es retrà a un dels grans representants de l’humor gràfic català, Jordi Soler, el qual també al llarg de la seva trajectòria professional s’ha fet un lloc destacat com a fotògraf, dibuixant i periodista encara en actiu creativament a 82 anys.

La Setmana començarà aquest mateix cap de setmana, el dissabte (12 h), a l’aula Magna de la Casa de Cultura de Girona, amb el comunicador Toni Soler com a protagonista. El director de programes d’actualitat política servides en clau d’humor crític com Polònia i Està passant oferirà una conversa amb la periodista Clara Sánchez-Castro titulada L’humor necessari. L’activitat no decaurà i el dimecres 12 de febrer (18 h) tindrà lloc a la biblioteca Carles Rahola una taula rodona sobre la crònica negra amb periodistes especialitzades en aquest gènere periodístic: Rebeca Carranco (El País), Anna Punsí (SER) i Tura Soler (El Punt Avui), moderades per Jordi Grau (vicepresident del Col·legi de Periodistes).

Els pròxims actes, també a la biblioteca, estan programats per al dilluns 17 de febrer (18 h), en aquest cas centrat a preguntar-se si recau en els mitjans part de la responsabilitat en la resposta a l’emergència climàtica, que anirà a càrrec de l’ambientòleg Martí Boada i el zoòleg Jordi Sargatal, dues figures històriques en la defensa del medi ambient. El dimarts 18 de febrer tindrà lloc l’homenatge de Jordi Soler amb una taula rodona que comptarà amb la participació Jaume Capdevila Kap, Miquel Ferreres i Joan Antoni Poch JAP, moderats per Gemma Busquets. Amb un canvi d’escenari, a la Facultat de Lletres el 19 de febrer (11.30 h) es reuniran tres influenciadors –Khaoula Boumaaza, Jualiana Canet i Joan Grivé– per tractar sobre les tendències comunicatives entre els joves sota el títol T’informes o t’influeixen, moderats per Esther Julià.

Per tema d’agendes, la conversa amb David Jiménez (autor del best-seller El director, en què relata el seu acomiadament com a director d’El Mundo), i Jaume Serra s’ha programat per al 18 de març (18 h).

Una Setmana que conclourà amb l’acte de lliurament dels X Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que tornaran a fer-se a l’Auditori de Girona, el dijous 20 de febrer (20 h), en un acte que serà conduït per Rafel Faixedas i Carles Xuriguera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia