Comunicació

Trump signarà una ordre executiva sobre les xarxes socials després de la seva enganxada amb Twitter

El president dels EUA va amenaçar ahir amb “regular o tancar” les xarxes socials, a les que acusa de “silenciar” els republicans

Twitter va incloure per primera vegada en un missatge del magnat novaiorquès una alerta sobre la veracitat de la informació

El president dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Donald Trump, signarà aquest dijous una ordre executiva sobre les xarxes socials, segons ha informat la Casa Blanca. La portaveu de la seu presidencial, Kayleigh McEnany, ha explicat als periodistes les intencions del president, tot i que no ha donat detalls del contingut de l’ordre.

L’anunci es produeix 48 hores després que Twitter verifiqués per primera vegada el contingut d’un missatge de Trump. La xarxa social va afegir una alerta a un post del magnat novaiorquès que enllaçava a informació contrastada que contradeia les seves acusacions de frau electoral al governador de Califòrnia, el demòcrata Gavin Newsom, per la seva decisió d’enviar butlletes electorals a tots els votants registrats com a mesura excepcional per la situació de pandèmia per la Covid-19.

En clicar damunt l’alerta, la xarxa social redirigeix a una pàgina amb el titular Trump assegura sense proves que el vot per correu derivarà en frau electoral i on se citaven articles de mitjans com la CNN o el “Washington Post” que donaven un altre punt de vista sobre l’afer. La informació verificada és un procediment habitual a Twitter

Trump va reaccionar aleshores acusant Twitter d’interferir en el procés electoral de la presidència dels EUA i va avisar que no permetria que censurés la seva “llibertat d’expressió. Dimecres va apujar el to i va avançar la seva intenció de “regular o tancat” les xarxes socials, a les quals va acusar de “silenciar” les “veus conservadores”. “Els republicans senten que les plataformes de xarxes socials silencien totalment les veus conservadores. Regularem amb contundència, o les tancarem, abans de permetre que això passi”, va amenaçar des del seu compte a Twitter.

Trump té més de 80 milions de seguidors en aquesta xarxa social i utilitza habitualment el seu perfil personal en per comunicar-se directament amb els seus simpatitzants sense passar pel filtre tradicional dels mitjans.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia