Comunicació

Els periodistes premien la comunicació de l’ICS i critiquen la de l’Acústica

El Col·legi de Periodistes va lliurar ahir la Mosca Grossa a Glòria Ametller i Francesc Solà (ICS) i la Mosca Borda a Vibra Comunicació i Promo Arts Music

La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya va lliurar ahir al vespre la Mosca Grossa, que es concedeix a la persona o entitat que hagi facilitat més la tasca informativa dels periodistes, a Glòria Ametller i Francesc Solà, com a responsables de comunicació de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona, per haver estat “al peu del canó en moments difícils, des de l’inici de la pandèmia” i per haver-se mostrat sempre accessibles i disposats a resoldre dubtes. Durant l’acte d’entrega de les XXXII Mosques de la Informació, que va tenir lloc a l’aula magna de la Casa de Cultura de Girona, també es va lliurar la Mosca Borda, que es dona a aquells que han fet més difícil la feina dels periodistes, a l’agència Vibra Comunicació i a la promotora Promo Arts Music, per “intromissió excessiva” en la tasca dels informadors durant el festival Les Nits d’Acústica, de Figueres. El problema? Van demanar als informadors que cobrien el festival que no publiquessin imatges, sobretot del públic –per si sortia algú a la foto sense mascareta–, sense el seu vistiplau previ.

Aquests van ser els premis votats pels col·legiats, però durant l’acte també es van lliurar altres guardons, ja fets públics prèviament: la Mosca del Col·legi, concedida a la revista Recvll de Blanes en el seu centenari, i la Mosca de Sant Narcís, recollida per la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona, Alícia Rey, i el president del Col·legi Oficial de Metges de Girona, Josep Vilaplana, en nom de “totes les persones que han estat en la primera línia en la lluita contra el coronavirus”.

Com es pot comprovar, la pandèmia ha estat molt present en les Mosques de la Informació 2020, també en un auditori amb aforament reduït i en el discurs del president dels periodistes gironins, Joan Ventura: “No hi ha millor vacuna contra la manipulació i el populisme que uns mitjans de comunicació lliures i dignes.”

LA FRASE

Lluitem contra la desinformació i perquè hi hagi un model de negoci que garanteixi mitjans independents
Joan Ventura


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia