Comunicació

Xevi Xirgo rep el premi Rahola

El director d’El Punt Avui guanya en la categoria de premsa pels reportatges sobre els papers d’Urkullu

En l’acte, celebrat a l’Auditori de Girona, es van denunciar les agressions als periodistes

El periodista cassanenc Xevi Xirgo i Teixidor, director d’aquest diari, va guanyar ahir a la categoria de millor treball en premsa dels XII Premis Carles Rahola de Comunicació Local, organitzats per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona. Xirgo va rebre aquest guardó pels dos reportatges publicats a El Punt Avui Els papers d’Urkullu en la negociació basca, “un treball inèdit sobre un tema de molta rellevància i que aporta documentació desconeguda i de gran interès periodístic”, segons el veredicte del jurat. Els altres dos finalistes de la modalitat de premsa van ser publicats a la revista La República: Decideixo morir, de Teresa Márquez, i el dossier Històries de la Covid.

L’acte de lliurament dels premis Carles Rahola, presentat per Martí Peraferrer i Aida Fuentes, va tenir lloc a l’Auditori de Girona i també es va emetre en directe per internet. En el mateix acte també va ser premiada la revista musical La Tornada , de Pau Planas i Rocío Rodríguez, com a millor projecte de comunicació periodística; 2020: l’any en què trontolla tot , el resum de l’any que va fer Pau Masó Ros a Ràdio Olot, en la categoria de ràdio, i El despertar, d’Albert Brosa per a Olot TV, en la categoria de millor treball televisiu.

El premi a la millor fotografia de premsa va ser per a Toni Ferragut, per Reflexos del flagell de la Covid, publicada a El País. En la categoria de millor informació digital, el premiat va ser Josep Lluís Vidal, pel Podcast per Whatsapp laselva360, i Carlus Gay, Àlex Boix i Carolina Treviño van rebre el guardó a la millor iniciativa de comunicació institucional, pel projecte cultural 10 dones il·lustres, 10 il·lustradores , desenvolupat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. La beca Carles Rahola, convocada per l’Ajuntament de Girona per fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines, va quedar deserta.

En la seva intervenció en l’acte d’ahir, el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Joan Ventura, es va referir al manifest Prou agressions al dret a la informació!, fet públic recentment per la institució col·legial i plantejat com “una denuncia dels i les professionals de la informació, que estem patint agressions, coaccions, amenaces i insults cada vegada més freqüents i reiterats”. Ventura va remarcar que aquests atacs als periodistes “no són un argument per defensar cap lluita noble i és un insult fer-los servir per reclamar la llibertat d’expressió, perquè no hi ha res més antagònic a aquest dret fonamental que la violència”. També va reclamar que els cossos policials garanteixin la protecció dels informadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia