Comunicació

Trump anuncia llançament de la seva pròpia xarxa social

L’expresident dels EUA assegura que a partir de novembre ja funcionarà en una versió de proves

El magnat nord-americà també impulsa un grup mediàtic que inclou una plataforma de vídeo per subscripció

L’expresident dels Estats Units d’Amèrica (EUA) Donald Trump ha anunciat aquest dimecres el llançament de la seva pròpia empresa mediàtica, amb la que planeja obrir una xarxa social pròpia i un servei de vídeo per subscripció.

L’empresa es dirà Trump Media Technology Group (TMTG) i segons un comunicat de l’expresident la seva missió és “crear un rival al consorci de mitjans progressistes i combatre a les companyies Big Tech de Silicon Valley”. Trump acusa aquestes empreses de “haver utilitzat el seu poder de manera unilateral per a silenciar veus opositores als Estats Units”.

El primer producte de la nova empresa de Trump que veurà la llum serà la seva xarxa social, anomenada TRUTH Social (VERITAT social). L’aplicació ja figura a l’App Store d’Apple, encara que aquesta botiga indica que el programari no estarà disponible fins al febrer de 2022. No obstant això, Trump afirma al seu comunicat que la xarxa social començarà a funcionar en una versió de proves a partir de novembre.

El magnat novaiorquès també ha anunciat una plataforma de vídeo per subscripció, que es dirà TMTG+ i inclourà “programació d’entreteniment, notícies, podcast i més”.

D’ençà que va sortir de la Casa Blanca al gener passat, la idea de crear una empresa mediàtica pròpia ha sobrevolat l’entorn més pròxim a Trump, que buscaria comunicar-se de manera directa amb els seus seguidors, especialment després que les grans xarxes socials com Twitter, Facebook o Youtube suspenguessin els seus comptes després de l’assalt de simpatitzants seus al Capitoli.

L’expresident nord-americà continua tenint una gran influència sobre el Partit Republicà i no descarta tornar a presentar-se a les eleccions presidencials el 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia