Comunicació

Continguts digitals

Catalunya Ràdio doblarà la seva oferta de podcasts durant el 2023

‘Teresines pim pam pum’, de La Cubana, i ‘Parem l’antena’, amb Manel Alías, entre les estrenes

El catàleg passarà de 30 a 60 espais disponibles, que van adreçats a diferents públics

Catalunya Ràdio estrenarà una trentena de nous podcasts durant el 2023, en una ampliació de l’oferta que doblarà el seu catàleg actual. L’aposta per aquests “continguts de primera divisió”, en expressió del director de l’emissora, Jordi Borda, es tradueix en tota mena de propostes, de gèneres diversos, tant de ficció com de no ficció, per a adults i joves. Entre els més destacats hi ha Teresines pim pam pum, creat per La Cubana; el divulgatiu Parem l’antena, amb l’ex-corresponsal de TV3 a Rússia Manel Alías; l’espai d’entrevistes El llindar, amb Toni de la Torre; Gent normal, espai de salut mental amb Adam Martín; i Superheroïnes, contes basats en esportistes femenines d’èxit catalanes i els seus superpoders.

Catalunya Ràdio ha presentat aquest divendres el seu nou catàleg de podcasts. A dia d’avui hi ha una trentena d’espais disponibles a la pàgina web i l’app de l’emissora, i d’aquí a final d’any aquest número creixerà fins als 60. La inversió de la casa en aquests nous formats ascendeix enguany al mig milió d’euros.

L’emissora duplica així la seva oferta d’aquest tipus de format de continguts àudio, com una “aposta estratègica” de la casa i de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), en la línia d’adaptar-se a les noves formes de consum digital. Així ho han explicat aquest matí la presidenta de la Corporació, Rosa Romà, i el director de l’emissora, Jordi Borda.

Borda ha destacat la diversitat de continguts i el fet que s’adrecen a tots els públics, inclòs l’infantil. Així “eixamplem els nostres públics”, ha dit el periodista, després de detallar que a dia d’avui ja són 64 els milions de reproduccions d’àudio que es fan dels continguts de la casa. “El podcast permet arriscar, innovar, provar formats nous i anar a comunitats que potser en altres formats no es podria, perquè cadascú quan entri a les nostres plataformes trobi un contingut que respongui al seu interès”, rebla el director.

Encara sense data d’estrena, hi ha una colla de nous podcasts, com Ràdio Galàctica, que ha creat i conduirà el cantant Jaume Sisa, i el podcast documental d’investigació El mar, el mur. Aquest espai s’estrenarà el segon semestre i és una investigació periodística liderada per Mercè Folch (Solidaris) i Anna Surinyach, centrat en la reconstrucció del viatge de tres embarcacions que van sortir del Marroc amb destí a les costes andaluses i les illes Canàries.

Més endavant arribarà també l’humorístic L’entresol, una ficció sonora concebuda i interpretada per alumnes de l’Institut del Teatre, en col·laboració amb el professorat de la UPC, “amb l’objectiu d’estrènyer ponts entre ciència i cultura”. També més endavant es presentarà A l’Antàrtida no hi ha ossos, una producció del periodista Domènec Subirà i el tècnic José Antonio Rodríguez, sobre la seva expedició (en curs) a l’Antàrtida per explicar de primera mà la fragilitat d’aquesta zona del planeta; Radicals Lliures, un espai amb el divulgador científic Dani Giménez, i La llar del folk, un espai creat pel grup El Pony Pisador. També estaran disponibles les segones temporades d’El pugrama dels mansos, Misteris, o no? o Tenim paraula, l’espai divulgatiu del català que condueix Roger de Gràcia, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia