Comunicació

Se celebren 30 anys de ‘Verano azul'

Coincidint amb el trentè aniversari de l'estrena de Verano azul de TVE, els actors de la sèrie es reuniran el dimecres 12 d'octubre a Nerja (Màlaga), on es va gravar la sèrie, per homenatjar l'actor Antonio Ferrandis. Entre altres activitats, s'ha organitzat un recorregut en bicicleta fins al parc Verano Azul que hi ha a Nerja. Els actors aniran en una carrossa que simularà La Dorada, el vaixell de Chanquete mentre sonarà la sintonia.

Tabús del franquisme

Verano azul es va emetre per primer cop l'11 d'octubre del 1981. Dirigida per Antonio Mercero, la sèrie és més que una ficció juvenil. Més enllà de les bicicletes i de la mort de Chanquete, va trencar amb esquemes heretats de la televisió franquista, tractant obertament qüestions aleshores delicades com el divorci, les llibertats, el dret de protesta, l'especulació immobiliària, el medi ambient, les relacions sexuals i els conflictes generacionals, entre altres. Amb tot va ser criticada per apostar per la naturalitat en la recreació de les escenes, en especial per l'ús de paraules malsonants i d'un llenguatge col·loquial. Verano azul, de dinou episodis d'una hora cadascun, va ser una sèrie costosa en temps i diners. Entre guió, localitzacions, rodatge i muntatge van passar aproximadament tres anys abans d'estrenar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.