Tresserras diu que «el lobby dels mitjans és més fort que el govern»

La recepció de TV3 al País Valencià depèn d'un decret de Madrid que mai no arriba

Durant la seva visita a la Universitat Catalana d'Estiu, a la capital del Conflent, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va explicar que, tot i l'acord de reciprocitat assolit amb la Generalitat Valenciana, encara s'espera el decret del govern espanyol que permeti la recepció recíproca de les cadenes autonòmiques, mitjançant la concessió d'un nou múltiplex de quatre canals a cada comunitat autònoma de l'Estat espanyol.

Tresserras va admetre que «la força dels grans grups de comunicació estatals –que són els mateixos que han aconseguit la retirada de TVE del mercat publicitari, o la TDT de pagament– és més gran que la del nostre govern». Aquest grups, no volen la recepció de TV3 fora de les fronteres de Catalunya «perquè la veuen com una amenaça»,

Segons el conseller de Cultura, «el que aquest país necessita és un grup empresarial del sector de la comunicació que estigui disposat a fer negoci en tot l'àmbit lingüístic català». «Mentre no hi sigui, haurem de continuar cercant l'acord polític fins que TV3 es vegi arreu».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.