Comunicació

‘L'illa' examina l'impuls a l'empresa biotecnològica

Carlos Lurigado exposarà el programa ‘Bioemprenedors', que arriba a la setena edició

Estudi de les conclusions del Parlament sobre les caixes

Crear empreses innovadores i d'alt valor afegit és una de les fites de les ciències de la vida. Perquè, certament, desenvolupar tecnologia i empresa difícilment copiables és la garantia d'una economia pròspera que resisteixi la crisi.

Fa set anys es va impulsar el programa Bioemprenedors XXI, pensat per donar suport a la creació d'empreses dins d'aquest àmbit i en un sentit ampli. Ara se n'acaba d'engegar la setena edició, amb la voluntat de continuar donant suport a la creació d'aquestes empreses. La iniciativa té l'aval de diversos agents amb un paper rellevant en el sector, com ara Caixa Bank, Barcelona Activa i Biocat. També hi participen, aquest any, Almirall, Grifols, Reig Jogre, Vilar Riba, Osborne Clarke i la Fundació Catalana per a la Recerca.

Per donar detalls del programa i explicar la situació de les empreses dedicades a les ciències de la vida, L'illa de Robinson ha convidat avui el màxim responsable de Bioemprenedors, Carlos Lurigado.

Així, els espectadors d'El Punt Avui Televisió podran saber que fins ara gràcies a aquest programa s'han constituït 51 empreses –de les quals 27 ja tenen productes al mercat– que, al seu torn, han generat 232 llocs de treball d'alta qualificació. Aquestes empreses han mogut fins ara un total de 33 milions d'euros, tenen 55 patents sol·licitades i dotze de concedides.

Lurigado també explicarà que el programa es desenvolupa sobretot amb activitats formatives, d'acompanyament i anàlisi de viabilitat de les idees de negoci, de tutorització i mentorització, d'entrenament competencial, de mostra de bones pràctiques i experiències, d'un premi per a la millor iniciativa emprenedora, i incorpora, al final del programa, accions per donar suport a l'arrencada d'aquestes noves empreses.

Però, a més, avui està previst que la comissió d'investigació del Parlament sobre les caixes faci públiques les seves conclusions. Va ser una comissió que es va constituir per estudiar les possibles responsabilitats derivades de l'actuació i de la gestió d'aquestes entitats i la possible vulneració dels drets dels consumidors.

Per comentar les conclusions, assistiran al programa tres representants dels sindicats CCOO i la UGT, i del Sindicat de l'Estalvi de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia