Comunicació

El Suprem anul·la les sancions de Camps a la Fundació Ramon Muntaner per la reemissió de TV3

La Generalitat valenciana va sancionar l'entitat amb el cessament del senyal i una multa de 100.000 euros

L'alt tribunal argumenta que la competència sancionadora és de l'Estat

El Tribunal Suprem ha anul·lat les sanciones imposades pel govern de Francisco Camps a la Fundació Ramon Muntaner per emetre el senyal de TV3 al País Valencià. Segons ha informat el TSJ valencià la resolució del Suprem estima el recurs de la Fundació i anul·la les dues sancions que li va imposar la Generalitat valenciana en 2008: el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià i una multa de 100.000 euros.

La sentència repeteix els arguments que ja va utilitzar el mateix Tribunal Suprem el desembre de 2012 en relació amb un altre dels responsables de les emissions: Acció Cultural del País Valencià (ACPV). L'alt tribunal entén que la Generalitat no tenia competències per a sancionar la reemissió del senyal de TV3 en el territori valencià, ja que aquestes corresponen a l'Estat.

La Fundació va interposar recursos al TSJ valencià, que van ser desestimats, fins a arribar al Suprem, que ha donat la raó a l'entitat ja que entén que les seues peticions són “anàlogues” a les de l'altra entitat responsable de les emissions, ACPV, a la qual el Suprem va anul·lar les multes en 2012.

La sentència del Tribunal Suprem de desembre de 2012 considera que la difusió de les emissions televisives més enllà dels límits territorials de Catalunya “era i és sens dubte lícita”. Segons l'alt tribunal, no s'ha posat en dubte que els receptors podien i poden captar “lícitament” les emissions de la televisió pública catalana difoses a través dels satèl·lits o xarxes de cables sense que la Generalitat valenciana tinga competències “de control i sanció”. Segons la sentència, la peculiaritat rau en el supòsit que es tracta d'emissions televisives difoses “lícitament” dins l'àmbit territorial per un operador públic i que l'associació demandant les tornava a “emetre” a través de les ones terrestres a un àmbit veí.

“L'associació sancionada no assumia les funcions pròpies d'un operador audiovisual sinó la d'un mer retransmissor”, afig. Davant d'això, l'alt tribunal considera que no ha quedat demostrat que la utilització de les freqüències usades per a la reemisió es fera a costa de les assignades a les televisions valencianes.

El Tribunal Suprem estima que l'emissió de programes de la televisió pública catalana a zones del País Valencià no constituïa una emissió sense llicència que poguera ser sancionable sinó que es tracta de la prestació de servei públic “en règim de gestió indirecta” i, per tant, a una possible infracció de les normes reguladores tècniques, el control de les quals correspon a l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia