Comunicació

El Consell de Govern de la CCMA destitueix el director de Catalunya Ràdio i de moment no el substituirà

Al setembre es decidirà si la plaça es cobreix o si es crea una sola direcció per a la ràdio i la televisió públiques

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha acordat finalment aquest dimarts la destitució del director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera. En un comunicat, la CCMA ha assegurat que la mesura s'emmarca en “el procés de reorganització gradual de la Corporació iniciat els últims anys” resultat de la fusió de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio, un nou model que “simplifica l'estructura directiva empresarial”. En aquest sentit, fonts de la Corporació han assenyalat que de moment no hi haurà substitut. Serà al setembre quan es decidirà si la plaça es cobreix o bé si es crea una sola direcció per a la ràdio i la televisió públiques.

El Consell de Govern va sotmetre a votació el cessament aquest dilluns però no va aconseguir la majoria de dos terços que necessitava en la primera votació, així que la destitució s'ha tornat a votar aquest dimarts i s'ha aprovat per majoria simple. L'òrgan té sis membres, dels quals dos són a proposta de Convergència, un a proposta d'Unió, un d'ERC, un del PP i un del PSC. El president de la CCMA, Brauli Duart, pot exercir el vot de qualitat en cas d'empat. El sentit de la votació de cada conseller no ha transcendit.

En el comunicat, la CCMA ha recordat que actualment la Corporació té una concepció empresarial basada en una única societat de mitjans que inclou la ràdio, la televisió i les altres societats filials. Així, s'ha “superat la gestió tradicional dels mitjans” i es potencia la creació i difusió de continguts de manera transversal per a tots els àmbits de la CCMA. El model, defensa l'ens, ha de potenciar la missió de servei públic i “garantir-ne la viabilitat en el futur”.

En el marc d'aquesta nova concepció empresarial, el Consell de Govern ha de debatre si busca o no un substitut per a Fèlix Riera. Si al setembre es decideix a cobrir la plaça, serà amb un director que tindrà un perfil de responsable de continguts, no de gestor com era el cas de Riera, ja que, amb la fusió, Catalunya Ràdio SRG ja no existeix com a empresa.

El president de la CCMA, Brauli Duart, li va comunicar a Riera la seva destitució en una conversa dilluns de la setmana passada, segons van confirmar fonts de la Corporació. La decisió es produeix pocs dies després de la incorporació de la periodista Rita Marzoa com a nova consellera de la CCMA, a proposta d'ERC. Riera, militant d'Unió Democràtica, es va incorporar a la direcció de Catalunya Ràdio el maig del 2012.

Segons va informar aquest diumenge 'El Periòdico', Brauli Duart hauria demanat a Fèlix Riera la dimissió voluntària però aquest s'hi hauria oposat i posteriorment Duart li hauria comunicat que es procediria a la seva destitució. Els canvis arriben coincidint amb la ruptura entre Unió i CDC i la confluència de CDC amb ERC de cara al 27-S. Duart, però, ha negat aquest dimarts a la comissió parlamentària de control a la CCMA que el cessament de Fèlix Riera sigui un cas de “depuració política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia