Comunicació

La Generalitat i Mediapro arriben a un acord que tanca els litigis amb RTVV pels drets de futbol i la F-1

L'entesa preveu una compensació mútua de 27 milions d'euros, suposa el compromís d'aturar els processos oberts i renunciar a futures accions judicials

La Generalitat valenciana ha arribat a un acord amb Mediapro que finalitza amb als litigis judicials oberts des del juliol del 2010 entre l'empresa i Ràdio Televisió Valenciana pels drets audiovisuals dels partits de futbol de la Lliga i pels drets de retransmissió de la Fórmula 1. L'acord preveu una compensació mútua de 27 milions d'euros, suposa el compromís d'aturar els processos oberts i renunciar a futures accions judicials. L'empresa audiovisual considera a través d'una nota de premsa que la “voluntat política” del nou govern de la Generalitat valenciana ha permés solucionar extrajudicialment “l'entramat de demandes i reclamacions” que mantenien obertes.

La Generalitat valenciana ha mostrat així mateix la seua satisfacció perquè amb l'acord RTVV recupera 9,5 milions d'euros que tenia embargats pels drets de futbol.

El procés es va obrir l'any 2010 quan Mediapro va tancar el contracte pels drets d'emissió de la lliga de futbol, signat l'any 2006, quan quedava una temporada per a la seua finalització, en haver adquirit l'empresa presidida per Jaume Roures els drets de la majoria de clubs per a les següents temporades. A causa del tancament del contracte, RTVV es va negar a pagar 9,5 milions d'aquella temporada i Mediapro va tallar el senyal del primer partit de Lliga en obert. Després de diverses demandes i mesures cautelars (que van permetre veure alguns partits de futbol en obert) un jutjat de Barcelona va condemnar Mediapro a indemnitzar RTVV per danys i perjudicis.

Un altre dels processos oberts fa referència a la Formula 1, quan la Generalitat valenciana l'any 2012 va renunciar al contracte signat l'any 2010 per a emetre per RTVV les curses a causa d'una variació substancial de les condicions, atés que Mediapro va subhastar de nou els drets per emetre. Quedaven dos anys de contracte i 28 milions d'euros a pagar. L'empresa audiovisual va denunciar aleshores RTVV per incompliment de contracte i va guanyar. En paral·lel, Mediapro tenia pendent d'abonar a RTVV 25 milions d'euros per la recompra dels drets dels equips valencians de primera divisió l'any 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia