Comunicació

El Fòrum de l'Audiovisual esmena l'informe de RTVV abans que passe a les Corts

La responsable de Comunicació de Podem assegura que sense un servei de radiotelevisió pública no serà possible la recuperació del país

El II Fòrum Social de l'Audiovisual Valencià s'ha reunit aquest dilluns per a debatre l'informe elaborat per experts universitaris sobre el futur model de la radiotelevisió valenciana per a aportar suggeriments i esmenar aquest estudi abans que passe a la comissió parlamentària de les Corts sobre aquesta matèria.

Així ho ha explicat la responsable de Comunicació del grup parlamentari Podem, Lola Bañón, qui ha indicat que la d'aquest dilluns és la reunió final per a arreplegar suggeriments a aquest informe abans que passe a la comissió de la cambra autonòmica que serà la que “prendrà la decisió política final del pròxim model de la radiotelevisió pública.

Preguntada pels recels que nou model planteja, Bañón ha subratllat que “la recuperació del servei públic de ràdio televisió és el gran repte democràtic que tenim els valencians per als pròxims mesos” i, per això, “és molt important que tota la gent diga la seua opinió”.

En aquest sentit, ha indicat que el Fòrum Social de l'Audiovisual pretén “escoltar totes les veus, evidentment també les discrepants i les que estan d'acord, per a configurar un document final que anirà a les Corts per al seu debat polític”.

“Tenim un repte cultural, polític i social i el grup Podem el que fa és asseure a tota la gent en la mateixa taula perquè diga l'última paraula abans que açò passe a una discussió política”, ha assenyalat Lola Bañón, qui ha destacat que “els valencians ens juguem una partida democràtica definitiva en la recuperació del servei de la radie difusió publica”.

La responsable de Comunicació de Podem ha posat l'accent que “una democràcia no pot existir sense una televisió pública”, però entén que també és necessària per a “la reactivació econòmica els valencians”. Així, ha comentat que “necessitem fer visible a les persones que estan construint el país, les que estan aguantant aquesta crisi” i, sobre aquest tema, ha apuntat que “això únicament és possible amb una radiotelevisió pública i si la fem els valencians”. “Necessitem construir una narrativa pròpia i la recuperació de ràdio televisió és una missió fonamental no solament política o cultura, sinó també econòmica”, ha subratllat.

Per a Bañón, la televisió pot funcionar com “una espiral de potenciació del sector econòmic”, i ha manifestat que “sense ràdio televisió pública el nostre país no pot abordar el projecte de la recuperació”, ja que “és la missió més immediata que tenim els valencians en aquests moments”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia