Comunicació

Puyal i Pàmies, reclams de la IV Setmana dels Rahola

Del 12 al 25 de febrer s'han organitzat converses, taules rodones, un espai televisiu i una mostra fotogràfica entorn del periodisme

La biblioteca Carles Rahola s'hi afegeix i rebrà tres actes

Una conferència sobre el discurs comunicatiu del “mestre de mestres, Joaquim Maria Puyal”, tal i com va definir-lo el president dels periodistes gironins, Joan Ventura, i una conversa d'actualitat, escriptura i literatura amb el novel·lista, traductor i periodista Sergi Pàmies, són els principals reclams de la IV Setmana dels Rahola , del 12 al 25 de febrer, una iniciativa que organitzen la Diputació de Girona i el Col·legi de Periodistes.

La biblioteca Carles Rahola de Girona s'afegeix aquest any a la Setmana i rebrà tres dels actes. La seva directora, Lourdes Reyes, va destacar que més de 1.600 persones passen diàriament per l'equipament, i en aquest sentit va dir que “és molt important incorporar-se a la reflexió del periodisme”. L'Ajuntament de Girona i la UdG es van afegir l'any passat a una iniciativa que és “projecte de ciutat”, segons va destacar la regidora Maria Àngels Planas.

A més de Puyal (12 de febrer a la sala de Graus de la Udg), i Pàmies (17 de febrer a la biblioteca Carles Rahola), destaca una conversa sobre meteorologia i mitjans (16 de febrer, biblioteca Carles Rahola) amb la dona del temps Mònica Usart i dues taules rodones sobre la llei mordassa als mitjans (18 de febrer a la biblioteca Carles Rahola) i de la relació entre els periodistes i els esportistes d'elit a través de les xarxes socials (23 de febrer, Sala de Graus). TV Girona gravarà un programa sobre els actes.

LA DATA

25.02.16
És la data
que se celebrarà la gala de lliurament dels VII Premis Carles Rahola. A les 20h a l'Auditori de Girona

LA FRASE

Volem implicar el teixit social i cultural amb propostes de gran atractiu i obertes a tothom
Joan Ventura
president del col·legi de periodistes

‘Invitació' a Inés Arrimadas

“S'ha de donar a conèixer i reivindicar la figura del polifacètic intel·lectual gironí Carles Rahola (1881-1939)”, va assenyalar el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, que va valorar “els seus articles civilitzats” i el “periodisme crític”. El nom de Carles Rahola va destacar més enllà de les fronteres gironines, quan el president Puigdemont s'hi va referir en la investidura. Irònicament, a la roda de premsa, el president gironí del Col·legi de Periodistes, Joan Ventura, va “convidar” la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, als actes “per si vol saber més coses sobre el periodista afusellat durant el franquisme”. Arrimadas va interpel·lar Puigdemont per una piulada que havia fet temps enrere sobre un dels textos de Rahola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia