Comunicació

Lleida debat sobre la llibertat de premsa al món

La delegació del Col·legi de Periodistes a Ponent dedica el segon simposi sobre el sector de la informació a analitzar la llibertat dels mitjans públics a casa nostra i a l'exterior

El Col·legi de Periodistes de Lleida està fent entre ahir i avui un simposi dedicat a la llibertat de premsa en els mitjans públics, tant al món com a casa nostra. S'hi han inscrit unes dues-centes persones, entre professionals, estudiants i acadèmics. Entre els convidats, que intervindran avui dimecres en una taula rodona sobre el cas europeu, hi ha el periodista portuguès Luis Antonio Santos, que posarà sobre la taula la llibertat de premsa a Portugal. Per la seva part, Kokosis Charalampos, periodista de la televisió pública grega, exposarà els objectius de la nova radiotelevisió del país.

També hi haurà avui una taula dedicada als mitjans públics a l'Estat. Un dels integrants serà Carles Prats, periodista i membre del grup de mitjans públics del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que parlarà sobre la desgovernalització dels mitjans públics a Catalunya. També hi participaran Montse Melià, de RTVE, i Joseba Arredondo, de la televisió basca, l'EiTB, així com Javier Marzal, de RTV.

Ahir es va dur a terme la conferència inaugural, a càrrec de la presidenta del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, que s'ha compromès a combatre la “governamentalització” dels mitjans públics per evitar que s'impedeixi exercir un periodisme necessari perquè la ciutadania estigui “democràticament ben informada”. La conferència inaugural va anar a càrrec de la periodista Milagros Pérez Oliva, que va alertar que aquesta governamentalització dels mitjans públics s'està intentant fer també als mitjans privats amb les subvencions. Durant el simposi es van recordar les dades recollides per Reporters Sense Fronteres, segons les quals en l'últim any han mort 63 periodistes arreu del món.

LA FRASE

No som dels països que estem pitjor però no estem bé, cal reflexió per actuar i millorar
Neus Bonet
presidenta del col·legi de periodistes de catalunya

Recerca acadèmica sobre la premsa

Ahir es van fer tallers temàtics amb professors i alumnes universitaris, en què es van presentar i debatre els seus treballs de recerca, que giraven entorn a quatre temes: Mecanismes dels periodistes per retre comptes, llibertat de premsa en l'àmbit local, ajuts públics i llibertat de premsa i llibertat de premsa i temes d'especial sensibilitat. Hi van participar la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Lleida, la Pompeu Fabra, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat de València.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia